ASUS onthult Transformer Book V: Windows 8-hybride met geïntegreerde Android smartphone

1

Het is een Windows 8-laptop, een Windows 8-tablet, een Android-telefoon, een Android-tablet en een Android-laptop in één. De ASUS Transformer Book V kan het allemaal. Door het combineren van het FonePad-concept (een telefoon die in een tablet kan schuiven) met het Transformer Book-model (een tablet met afneembaar toetsenbord) en het gebruik van twee besturingssystemen kan de Transformer Book V nog meer dan alle voorgangers tot nu toe. 5-in-1 wordt het model ook wel genoemd, vandaar ook de naamgeving refererend aan het Romeinse karakter voor het getal 5. De positionering van het product wordt des te lastiger. Aan wie wil ASUS dit nieuwe hybride concept eigenlijk verkopen?

Android

De Android-telefoon is de basis voor het Android-platform van de Transformer Book V. Deze telefoon bestuurt ook meteen de tablet en indirect ook de laptop, indien het toetsenbord daarop is aangesloten.

De Android-smartphone heeft een 5 inch IPS display met hd-resolutie. De exacte resolutie is onbekend. De op een Zenfone lijkende smartphone draait op Android 4.4 en wordt aangedreven door een 64-bit quad-core Atom-processor uit de Moorefield-familie. Ook de details van deze processor zijn nog niet exact bekend. De telefoon kan verbinding maken met 4G-netwerken. Het toestel weegt zo’n 140 gram en is 11 millimeter dun. Aan de achterzijde vinden we een 8 megapixel camera en de frontcam meet 2 megapixel. De accuduur van de smartphone van de Transformer Book V is volgens ASUS 2550 mAh. De opslagruimte is 64 GB en je hebt 2 GB werkgeheugen tot je beschikking.

De smartphone kan weer geschoven worden in de tablet, waarbij het beeld verspringt van smartphone-formaat naar tabletformaat.

De tablet meet 12,5 inch en heeft ook een hd-resolutie die nog niet gedefinieerd is door ASUS. Met het bijpassende toestenbord maak je van de telefoon een heuse Android 4.4-laptop.

Natuurlijk brengt het hybride concept van smartphone naar tablet naar laptop weer een nadeel met zich mee. Als je gebeld wordt zul je de telefoon weer uit de tablet/laptop moeten halen wil je deze opnemen. Of je moet gebruik maken van een externe (Bluetooth)-accessoire.

ASUS Transformer Book V presentatie

Windows 8

De Windows 8 tablet wordt aangedreven door een Intel Core-processor waar ook weer de details nog van ontbreken. Je hebt de beschikking over maximaal 128 GB SSD-opslag in de tablet en 4 GB werkgeheugen. Ook op de tablet vinden we een hd-camera, volgens de specificaties. Waarschijnlijk bedoelt ASUS hier de frontcam mee. Een camera is niet aanwezig maar mogelijk kan de Android-telefoon camera worden aangesproken om foto’s te maken met de tablet. De tablet weegt zo’n 800 gram. Het is onduidelijk of dit inclusief de telefoon is.

Het aanklikbare toetsenbord beschikt ook nog eens over extra opslagcapaciteit van maximaal 1 TB.

Doelgroep & beschikbaarheid

Het is ons vooralsnog onduidelijk wat de doelgroep is van de ASUS Transformer Book V. Het concept lijkt veel op de Transformer Book Trio (een hybride laptop/tablet met Windows 8 én Android – review) in combinatie de PadFone (een Android-smartphone die in een tabletbehuizing geschoven kan worden). In feite koop je twee systemen (Android-telefoon en Windows 8-tablet) die te koppelen zijn aan elkaar en aan het toetsenbord.

ASUS belooft dat Windows 8 en Android snel te switchen zijn, zoals we ook bij de Transformer Book Trio zagen. Het geheugen zal ongetwijfeld via de ASUS-software gedeeld kunnen worden via een thuisnetwerk.

De prijs en beschikbaarheid van de ASUS Transformer Book V is vooralsnog onbekend. Aangezien de details van de aandrijving nog niet bekend zijn gemaakt, en ASUS het product op de Computex-beurs alleen achter glas wil tonen, wijst erop dat het nog wel even kan duren voordat de Transformer Book V op de markt zal verschijnen.

Houd TabletGuide.nl in de gaten voor het laatste tabletnieuws!

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

  1. Toch geen slecht concept. Heb nu de Asus Transformer (Android) en de T100 (W8.1). Nu zou je maar 1 apparaat nodig hebben. Wel een nadeel dat je eigenlijk je telefoon kwijt bent. Maar dat valt ook wel weer mee, want je telefoon wordt je tablet. Behalve bij gebeld worden… Maar wie belt er nog? 😉

Reageer