Google Maps: kaarten offline opslaan is terug

1

Een handige feature van Google Maps voor frequente reizigers, in het bezit van een tablet of smartphone, is terug. Google heeft in de Maps-app de optie voor het offline opslaan van kaarten teruggebracht nadat deze in een eerdere update weer was verwijderd. Het opslaan van de kaarten op je Android- of iOS-device is een handige eigenschap om de kaarten beschikbaar te maken als je geen verbinding met internet hebt. Daarnaast worden nieuwe eigenschappen toegevoegd, zoals de integratie van online Taxi-dienst Uber.

De nieuwe versies zijn beschikbaar gemaakt voor zowel Android als iOS en kunnen gebruikt worden op de telefoon en de tablet-pc.

Het opslaan van kaarten op je tablet of telefoon is beperkt en kan niet voor elke locatie. Veel steden in het buitenland kun je wel opslaan. Handig voor als je op vakantie bent, een stedentrip wil plannen of voor je zakenreis. Met de offline opslag kunnen kaarten worden opgeslagen op al je devices waarmee je op dat moment bent ingelogd met je Google-account (Gmail). Selecteer een gebied of een positie en druk op de druppelvormige markeerknop. Hier kun je kiezen voor, wanneer beschikbaar, “Save map to use offline.” Ook kun je de opgeslagen kaart een naam geven zodat je deze later makkelijk terug kunt vinden via de zoekbalk in de Maps-applicatie. Ook zijn alle offline kaarten beschikbaar door op je profiel-icoon te drukken naast de zoekbalk.

Ook de navigatie-opties zijn verbeterd in de nieuwe Google Maps-app. Helaas zien we de meest handige verbetering, een verbeterde weergave over welk wegvak je moet rijden, vooralsnog alleen in de VS plaatsvinden. Een uitrol voor West-Europa zal ongetwijfeld volgen in de nabije toekomst.

Kijk hier voor een overzicht van acties waarbij je een gratis tablet krijgt.

Heb je ook de Uber-app geïnstalleerd op je smartphone of tablet, dan kan de informatie uit deze app voortaan ook getoond worden in Maps. Uber is een Taxi-app waarbij je bij meerdere taxi-centrales tegelijk een rit kunt bestellen. Deze dienst is vooralsnog alleen in Amsterdam en Rotterdam beschikbaar. Tweakers meldt dat op dit moment de Uber-integratie met Maps nog niet werkt voor deze twee Nederlandse steden.

De update van de Maps-app zal automatisch verschijnen bij de notificaties op je Android-telefoon, tablet, iPhone of iPad. Wanneer je automatisch updaten van apps ‘aan’ hebt staan in Google Play of in de App Store wordt de nieuwste versie van de applicatie meteen en automatisch op je toestel geïnstalleerd.

Heb je Maps van Google nog niet op je telefoon of tablet? Via onderstaande links kun je de gratis applicatie van Google downloaden op jouw Android-tablet of iPad!

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Google Maps Google Inc.

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Naslag
  • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

1 reactie

Reageer