YouTube streamt nu live video naar Chromecast

0

De nieuwste versie van de YouTube app voor Android, die vandaag wordt uitgerold, ondersteunt het streamen van live video naar je Chromecast. Via de computer was dit al langer mogelijk, maar via mobiele apparaten niet. Hierdoor is de goedkope Chromecast weer een beetje bruikbaarder geworden.

Offline video

Nog niet zo lang geleden introduceerde YouTube het downloaden van video’s om ze later offline te kunnen bekijken. Gek genoeg is die mogelijkheid in deze update alweer verwijderd. Google geeft hiervoor een wat ontwijkende verklaring:

To make way for some upcoming mobile features, we removed the preloading feature on the YouTube app for Android. We apologize for any inconvenience, and we look forward to bringing these new features to you.

Chromecast

Een Chromecast is een kleine HDMI dongel die je rechtstreeks in je TV steekt. Via de Chromecast kun je vervolgens video’s vanaf je Android apparaat rechtstreeks naar je TV zenden. Daarnaast kun je eenvoudig het beeld van je Chrome browser op je TV tonen. De dongel kost slechts 35 euro.

Beschikbaarheid

De YouTube update wordt langzaam door Google uitgerold. Het kan even duren voordat de update voor jouw apparaat beschikbaar is. Je kunt het proces proberen te versnellen door actief te kijken of de update al klaar staat, via de Google Play knop onder dit bericht.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

YouTube YouTube

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Media en video
  • Downloaden

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer