Ideum toont 46 inch grote Android- en Windows-tablet

0

Groot, groter, grootst. Grote tablets zijn tegenwoordig niets nieuws meer. Enige tijd geleden zagen we de Galaxy NotePro  en Galaxy TabPro van Samsung al voorbijkomen, twee tablets met een schermgrootte van ieder 12.2 inch. Vorig jaar introduceerde Panasonic de nog grotere Toughpad 4K Tablet, met een display van maar liefst 20 inch. Maar dat het nog veel groter kan bewijst Ideum. Het bedrijf toonde begin deze maand twee nieuwe tablets met een bijna asociaal groot scherm: een van 32 inch en een van 46 inch. En het mooie is dat je deze met Android 4.4 (KitKat), Windows 7 of 8, of beide besturingssystemen (dual OS) kunt bestellen.

Ideum is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van grote multitouch-apparaten voor musea en ondernemers. Maar uiteraard staat het consumenten ook vrij om deze tablets van ongekende omvang te kopen.

Specificaties

Ideum spreekt in de productomschrijving niet van een tablet, maar van een Platform Multitouch Coffee Table. De 46 inch grote tablet heeft een 1080p HD LCD-display met 3M Projected Capacitive Touch Technology. Deze technologie houdt in dat de tablet tot 60 simultane touch points kan verwerken. In de praktijk zul je er waarschijnlijk niet veel aan hebben, al was het alleen al om het feit dat geen enkel mobiel besturingssysteem zo veel aanrakingen tegelijkertijd aankan (Android KitKat heeft een maximum van 15 simultane touch points). Hoe hoog de schermresolutie is, is onbekend. Het display is water- en stofafstotend.

Onder de behuizing schuilt een Intel i7-3540M quadcore-processor met een kloksnelheid van 3.7 GHz en 4 MB cache. De tablet heeft een RAM-geheugen van 16 GB DDR3-1333 MHz en een harde schijf van 500 GB SATA II. Verder beschikt de tablet over een Blu-ray-speler, HDMI-aansluiting, diverse USB-poorten, WiFi (802.11 a/b/g/n), een Bluetooth toetsenbord met geïntegreerde trackpad en een 35 mm koptelefoonaansluiting.

De variant met het 32 inch grote scherm heeft nagenoeg dezelfde specificaties. Het RAM-geheugen is geen 16 GB maar 8 GB, de harde schijf geen 500 GB maar 250 GB, is niet uitgerust met een Blu-ray-speler en in plaats van 60 simultane touch points kan deze variant ‘slechts’ 40 simultane multitouch points registreren.

Dual OS

De fabrikant biedt de koper de mogelijkheid om de tablet met Android 4.4 (KitKat), Windows 7 of Windows 8 te installeren. Ook kun je de tablet met zowel Android als Windows, of Windows 7 en 8 te kopen.

Naast de tablet kun je ook diverse aanvullende accessoires kopen, zoals een flight case, extra SSD-geheugen en een tafel om de tablet op te bevestigen.

Prijs

Goedkoop is de Platform Multitouch Coffee Table zeker niet: de prijzen beginnen bij 6.950 dollar. Mocht je interesse hebben, begin dan maar vast met sparen

Bekijk in de video hieronder hoe een gamer Minecraft speelt op de gigantische tablet.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer