Panasonic Toughpad 4K nu te bestellen

0

De Panasonic Toughpad 4K, ’s werelds eerste 20 inch tablet met een 4K-resolutie, is vanaf nu te bestellen via de website van Mrugged Mobile Technology. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan van 5.215 dollar.

Dat meldt Neowin.net, die een rondvraag deed langs verschillende aanbieders.

Panasonic kondigde de Toughpad 4K vorig jaar november al aan, maar wordt sindsdien geplaagd door vertraging. Daarop besloot de techwebsite contact op te nemen met het Japanse technologiebedrijf met de vraag wanneer we deze krachtpatser in de winkel konden verwachten. Panasonic antwoordde dat de Toughpad in februari al te koop was, maar op internet waren er geen aanbieders te vinden die hem aanboden.

Vervolgens belde Neowin met diverse verkopers met de vraag wanneer de Toughpad in hun assortiment opgenomen zou worden. Mrugged Mobile Technology reageerde via de e-mail op de vraag door naar hun website te verwijzen. Daar staat vermeld dat consumenten de tablet sinds gisteren kunnen bestellen.

Opvallend is het prijskaartje. Bij de introductie in november vertelde Panasonic dat de 4K-tablet een adviesprijs van 5.999 dollar zou meekrijgen. Wellicht dat de tabletproducent de prijs naar beneden heeft bijgesteld om geïnteresseerden over de streep te trekken.

Specificaties

De Panasonic Toughpad 4K Standard heeft een 20 inch LCD display met een ongekend hoge resolutie van 3840 x 2560 pixels, LED backlighting en ambient light. De tablet draait op een Intel i5-3437 vPro processor die geklokt is op 1,9 GHz en met Turboboost een kloksnelheid tot 2.9 GHz kan halen. De grafische kaart is afkomstig van NVIDIA en betreft een GeForce GT 745M. Tevens heeft de 4K Toughpad een behoorlijke opslagcapaciteit en werkgeheugen: 256 GB aan SSD opslagruimte, 8 GB aan RAM-geheugen en 2 GB VRAM. Panasonics tablet heeft aan de zijkant een USB 3.0-poort, SD card slot voor geheugenuitbreiding, een 720p webcam en een ingebouwde smartcard reader. De tablet is uitgerust met de laatste versie van Microsofts mobiele besturingssysteem: Windows 8.1 Pro.

Daarnaast heeft Panasonic nog een krachtiger model: de Toughpad 4K Performance. Deze variant is voorzien van een Intel i7-3687U vPro processor met een kloksnelheid van 2.1 GHz, oplopend tot 3.3 GHz met Turboboost. Daarnaast heeft dit model een NVIDIA Quadro K1000M GPU, 16 GB aan werkgeheugen en een 5 megapixelcamera aan de achterzijde. Deze gaat naar verluidt over de toonbank voor een prijs van 6.999 dollar, maar dat is niet bevestigd door Panasonic.

Nadelen

Er kleven wel enkele nadelen aan de Toughpad. De tablet is behoorlijk groot: de afmetingen zijn maar liefst 47,5 cm x 33,3 cm x 1,27 cm (L x B x D). Makkelijk hanteerbaar is dus anders. Ook is de Toughpad een zwaargewicht: met 2,4 kilo is het de zwaarste tablet op de markt. Toch prijst Panasonic de Toughpad 4K aan als “’s werelds lichtste en dunste 20 inch tablet”.

Ook de batterij is een zwakke schakel. Volgens The Verge is de batterij al na een kleine twee uur al leeg. Dat is kennelijk de prijs die je betaalt voor een 20 inch grote tablet met 4K-resolutie.

Gebruik

Zouden jullie met zo’n grote tablet kunnen werken? En waarvoor zouden jullie hem gebruiken? Laat het Tablet Guide weten in een reactie!

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer