Foto’s nog onbekende Acer Aspire Switch 10 ontwaard

0

Acer werkt aan een nieuwe hybride tablet. Dat blijkt uit gelekte persfoto’s van een nog niet eerder ontdekte Acer tablet. De familienaam is bekend, Aspire. Het type, Switch 10, hebben we nog niet eerder gezien. Acer wil met deze naam ongetwijfeld duidelijk maken dat je met een hybride apparaat kunt switchen tussen een tablet-computer en een kleine laptop met volwaardig toetsenbord. De foto’s geven ons al enkele indicaties over de te verwachten details van deze nieuwe hybride Acer tablet.

Het uiterlijk van de Acer Aspire Switch 10 heeft veel weg van de Acer Iconia W510. Ook bij deze Acer tablet is het mogelijk om het display los te koppelen van het toetsenbord en op twee manieren terug te plaatsen is. Zo kun je het scherm naar voren plaatsen zodat je een laptop-modus hebt, maar kun je het scherm ook omdraaien zodat het toetsenbord dienst doet als tabletstandaard.

De twee gelekte foto’s van deze Acer tablet laten ook goed zien dat het apparaat draait op Windows 8. Ook duidelijk zichtbaar zijn twee luidsprekers aan de voorzijde van het tabletscherm.

Kijken we naar de verhoudingen van het scherm, het toetsenbord dan zien we dat het zeer waarschijnlijk om een 10 inch tablet gaat, mogelijk zelfs om een 11,6 inch model. Een resolutie is nog onbekend. Onder de lange zijde van het scherm, tussen de twee speakers, is de inmiddels bekende Windows-knop te vinden.

Op onderstaande foto ontwaren ook enkele aansluitopties die opvallend genoeg te vinden zijn op de tablet en niet allemaal op het keyboard dock. Zo zien we duidelijk, van boven naar beneden, de microSD-sleuf, een microHDMI-poort, een microUSB-poort en een audiojack. De microUSB-poort is ook bij een gekoppelde stand bruikbaar.

Het toetsenbord lijkt vooral passief gebruikt te worden, aangezien slechts een volwaardige USB-poort is te vinden. Wel kun je natuurlijk gebruik maken van het volwaardige keyboard en een touchpad. Opvallend is dat het toetsenbord zeer dun is. Het is dan ook onbekend of we een extra accu zullen gaan vinden in het toetsenbordje van de Acer Aspire Switch 10.

Zodra we meer te weten komen over deze hybride Acer tablet lees je dat uiteraard op TabletGuide.nl!

Naast deze indicaties is het nog betrekkelijk rustig bij Acer als het gaat om Windows 8 tablets. Alleen zagen we recentelijk een 8 inch Windows 8 tablet in de winkels verschijnen met de naam Acer Iconia W4.

 

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer