Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Geruchten
4 maart 2014
Bron: The Verge

‘Windows 8 update maakt goedkopere tablets mogelijk’

ASUS Transformer Book T100 review opslagruimte

Microsoft maakt Windows 8 ‘lichter’ na een nieuwe software update van Windows 8. Hierdoor moet het mogelijk worden om Windows 8 te installeren op goedkopere laptops en tablets. Dat meldt The Verge op basis van interne bronnen. Met de gratis update, die in april moet worden uitgerold voor alle Windows 8-gebruikers, voegt Microsoft de twee interfaces van Windows 8 nog verder samen en moet op tabletgebied de concurrentie worden aangegaan met iOS en Android.

Goedkoper

Met het efficiënter en kleiner maken van de Windows 8 software moet het mogelijk worden om Windows 8 te draaien op apparaten met 16 GB opslagruimte en 1 GB werkgeheugen.


Op dit moment is het minimumvereiste op hardware-gebied nog 32 opslagruimte en 2 GB werkgeheugen. Met deze 32 GB opslagruimte wordt het dan nog steeds krap wil je ook gebruik maken van wat grotere toepassingen zoals Office of grafische pakketten. Tijdens de Windows 8 tablet reviews valt het dan ook geregeld op dat van de 32 GB opslagruimte nog maar weinig overblijft voor eigen gebruik.

Eerder meldde Bloomberg dat Microsoft van plan is om de licentiekosten voor Windows 8 drastisch te verlagen om zo de hardware waar de software op is geïnstalleerd goedkoper te kunnen verkopen.

Met het goedkoper maken van de ondergrens van Windows 8-tablets en laptops wil Microsoft de concurrentie aankunnen met Android en iOS. Vooral het Android besturingssysteem is een grote concurrent. De Android-tablets domineren tegenwoordig de tabletmarkt. Binnen de markt van Android-tablets zien we instapmodellen met 4 GB opslagruimte en 512 MB werkgeheugen. Daarnaast stelt Google de software gratis ter beschikking voor iedereen die het wil gebruiken.

Wijzigingen

Andere wijzigingen van het Windows 8.1 besturingssysteem zijn vooral gericht op het efficiënter en logischer maken van de interface voor gebruikers zonder aanraakscherm (laptop, desktop). Zo worden de twee interfaces (touch en desktop) meer geïntegreerd.

Een voorbeeld hiervan zijn de touch-apps (Modern UI) die na de update ook in de taakbalk te vinden zijn en te openen zijn in de desktop-omgeving.

Iteraties

Met korte opeenvolgende wijzigingen wil Microsoft de snel veranderende tabletmarkt bijbenen. In plaats van een introductie van een nieuw platform, met eens per jaar een grote ‘service pack-update’ wil Microsoft sneller kleinere wijzigingen aanbrengen in de vorm van gratis software updates.

Windows 8.1 was het eerste voorbeeld van zo’n snelle iteratie. In april volgt zeer waarschijnlijk een kleine update van de Windows 8.1 software. Deze is gratis en kan door iedereen worden gedownload die gebruik maakt van Windows 8 of Windows RT.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.