Fujitsu toont tablet prototype met tactile feedback

0

Fujitsu toont tijdens het MWC in Barcelona een tablet prototype met ‘haptic feedback’, ook wel ‘tactile feedback’ genoemd. Het touchscreen van de tablet kan gladder of ruwer gemaakt worden, afhankelijk van het beeld op het scherm. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om knoppen op het scherm voelbaar te maken voor de gebruiker.

De techniek van tactile feedback bestaat al een tijdje, maar dit prototype maakt als enige gebruik van ultrasone trillingen. Vroegere prototypes maakten gebruik van statische elektriciteit.

Zodra je vingertop een ‘glad’ deel aanraakt, zal de tablet op hoge frequentie gaan trillen. Hierdoor ontstaat er een hogedruk luchtlaag tussen het scherm en je vinger, waardoor de weerstand afneemt en het oppervlak gladder aanvoelt. Door de frequentie van de trillingen te variëren wordt het mogelijk om ruwe structuren of hobbels te laten voelen.

Het prototype zal aanwezig zijn op de Fujitsu stand tijdens het MWC, dus wij zullen het apparaat zeker even testen.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer