Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
19 februari 2014
Bron: GFXbench

Alle Samsung Galaxy Tab 4 tablets krijgen Snapdragon 400 chip

Samsung Galaxy Tab 4 (10.1) SM-T531 TabletGuide.nl

Steeds meer details lekken uit over de Samsung Galaxy Tab 4-serie. Afgelopen week ontdekten we dat de 4G-versie van de vierde generatie Galaxy tablets voorzien zal worden van een Qualcomm processor. Vandaag vernemen we dat ook de 3G-variant aangedreven wordt door een Snapdragon 400 SoC van Qualcomm.

Het gaat er dan ook steeds meer op lijken dat alle nieuwe Samsung tablets een Qualcomm Snapdragon 400 chip gaan krijgen.


Vandaag verscheen namelijk een online benchmarkresultaat in de grafische benchmarktool GFXbench online van een nieuwe Galaxy Tab 4 tablet. Hierin zien we de SM-T531 getest worden, welke in de volksmond de Samsung Galaxy Tab 4 (10.1) 3G gaat heten. Deze Android tablet-computer heeft volgens de resultaten eveneens een MSM8226 SoC aan boord. Dit is het artikelnummer voor de Snapdragon 400 chip, een quad-core processor met een maximale kloksnelheid van 1,2 GHz.

Dit is dezelfde processor als we eerder tegenkwamen in de SM-T335, oftewel de Samsung Galaxy Tab 4 (8.0) 4G.

Helaas zien we weer mid-range prestaties in de resultaten. Ondanks de upgrade van de specificaties (die al uitlekten) blijft het op papier allemaal middelmatig, ondanks de upgrade van dual-core processors naar quad-core processors en de upgrade van de schermresolutie voor de kleinste modellen naar 1280 x 800. Het besturingssysteem wordt het nieuwe Android 4.4. Overigens wordt op termijn ook de Galaxy Tab 3-familie voorzien van een Android 4.4 update.

De verschijning van deze Samsung Galaxy Tab 4-familie in FCC-documenten en Bluetooth certificaten duidt op een snelle komst. De onthulling zal ongetwijfeld plaatsvinden tijdens het Mobile World Congress, dat aanstaande maandag gaat starten. Op maandag 24 februari heeft Samsung haar eerste persevenement met de naam Samsung Unpacked Episode 1. Zeer waarschijnlijk zal op dat moment ook het nieuwe high-end smartphone onthuld worden, de Samsung Galaxy S5. Samsung’s  nieuwe vlaggenschip-tablets in de Pro-serie zijn inmiddels al onthuld. De Samsung Galaxy NotePro 12.2 is al te koop in Nederland. Op korte termijn zullen ook de Samsung Galaxy TabPro 8.4, de Galaxy TabPro 10.1 en de Galaxy TabPro 12.2.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.