Inloggen RegistrerenTip ons Contact
28 januari 2014

Datacompressie in Chrome nu ook op iPad

Chrome browser iPad app

Twee weken nadat datacompressie in de Chrome browser op het Android-platform is gelanceerd zien we de handige functionaliteit ook terug op de iPad. Datacompressie is een handig hulpmiddel om tijdens het browsen op internet minder data te verbruiken. Het gegevensverbruik wordt beperkt. Naast de toevoegen van datacompressie heeft Google nog enkele handige nieuwe functies klaarliggen voor de Chrome-gebruikers op een iPhone of iPad.

Datacompressie

De datacompressie wordt gegenereerd door het verkeer via de Google-servers te laten verlopen. Zo worden bijvoorbeeld foto’s op webpagina’s gecomprimeerd naar het optimale formaat voor jouw iPad.


Datacompressie is handig voor WiFi- én 3G-tablets. Webpagina’s zullen sneller laden omdat minder data gebruikt hoeft te worden. 3G- of 4G-tablets hebben een tweede voordeel, namelijk doordat minder aanspraak wordt gemaakt op de databundel, wat op bijna alle tablet abonnementen van toepassing is.

Zo schakel je de datacompressie in: ‘Instellingen > Bandbreedte > Gegevensgebruik beperken’. Via deze weg kun je ook zien hoeveel data is bespaard dankzij deze functionaliteit. Google claimt dat tot 50 procent minder data gebruikt kan worden.

Andere apps, waaronder Opera, werden bekend met het omleiden van het internetverkeer via eigen servers waarmee onder andere gegevensgebruik beperkt kon worden. Vooral voor Opera lijkt de nieuwe zet van Google een klap in het gezicht.

Vertalen

Webpagina’s met buitenlandse talen kun je nog sneller vertalen. Google herkent de buitenlandse taal en vraagt je of het de hele pagina voor je moet vertalen. Voorkeuren worden herkent en door middel van simpele vragen leert Google welke talen je graag vertaald weergegeven wilt zien en welke niet. Natuurlijk kun je deze functie ook negeren of uitschakelen via de instellingen.

Tabbladen

Google gaat de tabbladpagina wijzigen om het zoeken gemakkelijker en sneller te maken. Deze functie is nog niet in de huidige Chrome app (versie 32.0.1700.20) toegepast voor iPad. Men start met de iPhone en geleidelijk zien we ook op andere apparaten, zoals de iPad, de nieuwe tabbladen verschijnen.

Ook belooft Google wederom stabiliteits- en beveiligingsverbeteringen in de nieuwe Chrome app voor iOS, evenals enkele niet nader gespecificeerde bugfixes.

Chrome

Chrome

  • Ontwikkelaar Google Inc.
  • Platform(en) Android / iOS /
  • Categorie Browsers
  • Downloaden

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.