Internet op je iPad? Bestel je abonnement bij Vodafone

RIM: ‘ontwikkelaars, gebruik web applicaties’

maandag, februari 7, 2011 om 20:19 door Leon

RIM wil applicatie ontwikkelaars stimuleren om web apps te gaan ontwikkelen. Recentelijk heeft RIM een hulpmiddel in het leven geroepen genaamd WebWorks. Indien men apps ontwikkelt in WebWorks is het mogelijk om deze apps te draaien op zowel de BlackBerry smartphones als de BlackBerry Playbook. Een slimme zet van RIM, volgens analisten.

Tegenover PCworld laat Christopher Smith, de R&D-baas van het BlackBerry Development Platform, weten dat een ideale tool is voor het ontwikkelen van applicaties. Apps kunnen zowel voor de BlackBerry smartphones als de Playbook worden ontwikkeld. Daarnaast is het mogelijk om verschillende programmeertalen te gebruiken, zoals HTML5, CSS en JavaScript. Belangrijkste pluspunt is dat WebWorks applicaties gebruik kunnen maken van alle sensoren en features, net zoals de gewone applicaties.


IDC analisten vinden dit dat RIM een slimme weg bewandelt met deze strategie. Ontwikkelaars zijn momenteel voornamelijk bezig met het ontwikkelen van iOS en Android apps. Het leren van een nieuwe methode is misschien teveel van ze gevraagd. Daarnaast hoef je geen gedetailleerde app-ontwikkel kennis te hebben om met WebWorks aan de slag te gaan.

Smith beweert dat web applicaties een ideale middenweg zijn tussen de fragmentatie van ontwikkel-platformen en tools die nu plaatsvindt. Fragmentatie zal uiteindelijk de innovativiteit belemmeren.

BlackBerry heeft zeker wat in te halen op applicatie-gebied. Dit geldt zowel voor haar smartphones als voor de komende tablets. In de BlackBerry App World winkel zijn momenteel zo’n 19.000 applicaties te vinden. De Android Market heeft er 240.000. Apple steekt de kroon met 300.000 apps in haar App Store.

Recentelijk ging een gerucht rond dat BlackBerry het mogelijk wil gaan maken om via een Java-engine Android applicaties te draaien op de Playbook. Aangezien Smith hier niks over aangeeft in het interview kunnen we het gerucht waarschijnlijk als onwaar bestempelen.

Bronnen:
WebWorks
Webwereld
PCworld



blog comments powered by Disqus

Poll

Een 3D tablet?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste Forum Berichten

Archief