Intel wil onderwijs verbeteren met tablet

0

De Intel Education Tablet zal op de BETT onderwijsbeurs in Londen onthuld worden. De chipmaker wil met deze referentietablet een voorbeeld bieden voor de educatieve sector. Met de tablet-computer, die voorzien wordt van speciale accessoires en applicaties voor leraren, onderzoekers en leerlingen, moet een nieuwe standaard worden gezet in het onderwijs. Naast de Education Tablet brengt Intel ook een tweede versie van de Classmate PC op de markt. Op de tablet is Android geïnstalleerd. De nieuwe laptop draait op Windows 8.

In een persbericht, voorafgaand aan de start van de BETT onderwijsbeurs, claimt de Amerikaanse chipproducent dat de tablet en de nieuwe laptop scholieren beter bij het onderwijs moeten betrekken. Ook moet het docenten een krachtig educatief instrument in handen geven.

Speciale Intel Education Software biedt digitale leergereedschappen moeten de interesse in de lesstof stimuleren. Speciale apps moeten wetenschappelijk onderzoek makkelijker maken. Daarnaast heeft het educatief pakket speciale apps aan boord om mee te tekenen en schetsen.

De Intel Education Tablet wordt voorzien van een stylus en genoeg USB-poorten om randapparatuur op aan te sluiten. Een Intel Atom Z2520 processor, een dual-core model van 1,2 GHz, drijft de tablet-computer aan. Volgens Intel moet de tablet het tot 12 uur volhouden.

De producten zijn geschikt gemaakt voor het gebruik in een klaslokaal, collegezaal of laboratorium. Zo zijn de Intel Education Tablet en nieuwe Classmate laptop valbestendig en bestand tegen water en stof. Ook zijn de producten makkelijk te transporteren door het kleine formaat. Beide nieuwe Intel producten hebben een 10 inch scherm.

De tablet is voorzien van Android 4.2, de nieuwe Classmate PC van Windows 8. Later zal Intel ook versies van de Classmate PC uitbrengen met oudere versies van Windows zodat deze makkelijker kan worden opgenomen in het IT-netwerk van een school of universiteit.

Op dit moment is in de educatieve sector vooral de iPad een populaire tablet. Zo is dit schooljaar een dozijn iPadscholen gestart waarbij de iPad, en bijbehorende speciale software, nieuwe handvatten moet geven aan leerlingen en leraren.

De kans dat je deze Intel referentietablets gaat zien in de basisschool, middelbare school of universiteit zal niet zo groot zijn. De producten zijn vooral gemaakt als voorbeeld voor betrokkenen in het vakgebied.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer