Twigo ouderen-tablet getest door Consumentenbond

0

De Consumentenbond heeft de Twigo tablet, speciaal ontworpen voor ouderen, onderworpen aan een uitgebreide test. Ze namen daar rekening met de wensen en beperkingen van ouderen op het gebied van computers en Internet. Is het mogelijk om een tablet te ontwerpen die nog intuïtiever is dan de iPad? Lees het oordeel van de Consumentenbond.

Kenmerken Twigo tablet

De Twigo tablet heeft een 10-inch scherm wat capacitief is, met andere woorden, het scherm reageert op de warmte van je vingers. Hierdoor reageert het scherm sneller op je vingeraanrakingen op het beeldscherm. Deze tabletpc draait op Windows 7. Dit is exact dezelfde versie als die op een normale pc of laptop draait. Twiggo heeft een eigen interface ontworpen waardoor het makkelijker zou moeten zijn om met de Twigo tablet te werken.

Onder de motorkap ligt een energiezuinige Intel Atom processor. Verder beschikt de Twigo tablet over 2 GB RAM geheugen en 32 GB opslagcapaciteit. Daarnaast kun je gebruik maken van een micro-SD-kaart om data zoals foto’s en video’s op de tablet te zetten. De tabletpc kan verbinding met Internet maken via een draadloze verbinding (WiFi) of je kunt er een sim in plaatsen als je gebruik wilt maken van een data abonnement.

Voordelen Twigo

  • Goede snelheid en veel aansluitmogelijkheden
  • Een eigen applicatie-winkel waar je makkelijk applicaties en games  kunt downloaden
  • Nederlandstalige handleiding

Nadelen Twigo

  • Windows 7 is niet perfect gemaakt voor gebruik op tablets
  • De Twigo gebruikers interface is niet goed genoeg en niet intuïtief
  • Beperkt applicatie-aanbod
  • Veel bugs en foutmeldingen

Conclusie

De consumentenbond stelt vast dat de Twigo tablet geen aanrader is voor senioren. Het is een standaard Windows-tablet, met een eigen gebruikersinterface. Deze interface laat nog veel te wensen over. Vandaar dat je, zeker ook gezien de prijs, net zo goed kunt kijken naar andere Windows tablets, zoals de Nederlandse AT-tablet of de Viewpad 10. Daarnaast is de  zeker iPad een goed alternatief omdat deze tablet van Apple goedkoper is en veel gebruikersvriendelijker. Wil je een goedkopere tablet? Dan zit je al gauw in het Android segment, met bijvoorbeeld de Archos 101 of de Archos 70, de Ideos S7, of de Creative ZiiO 7″ of de Creative ZiiO 10″.

Prijs Twigo & beschikbaarheid

De adviesprijs voor de Twigo tablet is 600 euro, wat best duur is voor een tablet. Voor dit geld heb je bijvoorbeeld al een uitgebreide versie van de iPad. Momenteel is de Twigo tablet nog niet te koop in Nederland. Weet je een plek waar deze senioren-tablet wel te koop is? Laat het weten in de comments!

Bekijk en vergelijk alle tablets in het tablet overzicht (Twigo staat hier niet bij)
Bekijk hier alle tablet reviews.

Bron: Consumentenbond

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer