Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Geruchten
9 januari 2014

Huawei maakt nieuwe 3G/4G-tablet: 7D-501

Huawei 7D-501 tablet - TabletGuide

Huawei ontwikkelt een nieuw type tablet met het artikelnummer 7D-501. Een rondgang door de database van de Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) leert ons dat Huawei twee nieuwe tablets heeft ingediend ter controle van de Bluetooth standaarden. Het gaat om twee modellen van een 7 inch Android tablet die wel iets weghebben qua uiterlijk van de iPad Mini.

De rondingen lijken namelijk sprekend op die van de iPad Mini. Maar dan in een 7 inch form factor, wat de tablet vooral wat smaller maakt.


De tekst bij de twee Huawei tablets op de Bluetooth SIG website onthult dat de behuizing gemaakt is van aluminium. Beide tablets zijn 7,5 millimeter dun volgens de specificaties.

Huawei wil twee varianten uitbrengen van de 7D-501. Als eerste zien we de 7D-501u op de website, welke naast een WiFi- en Bluetooth-verbinding ook een simkaartslot heeft voor een 3G-verbinding. De 7D-501L, die tegelijkertijd is verschenen, is identiek maar voegt daaraan een 4G-verbinding toe.

De beschrijving vermeldt daarnaast ook dat het mogelijk is voor de gebruiker om hd-video’s te bekijken. Of we dit moeten interpreteren als een full hd-scherm (1920 x 1080 pixels of hoger) is onbekend. De term hd wordt in de telefoon- en tabletmarkt wel vaker te pas en te onpas gebruikt.

Daarnaast verklappen de foto’s dat de Huawei 7D-501 een speaker heeft aan de voorzijde, boven het aanraakscherm. Ook zien we een frontcam en een lichtsensor. De foto van de achterkant verklapt een camera met flitser. Overige details zijn nog niet op te maken uit de zojuist ontdekte publicatie.

De Huawei 7D-501 moet wereldwijd verkocht worden, is de planning. De prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaakt door Huawei.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.