Acer gaat ook Android tablets maken met Intel SoC

0

Een online benchmark tool, GFXbench, geeft ons mogelijk inzichten in de nieuwe tabletplannen van Acer. Vandaag ontdekten we een nog onbekende Acer tablet welke draait op het Android besturingssysteem. Opvallend aan de tablet is dat het gaat om een full hd tablet met aan boord een Intel processor. Tot nu toe zijn nog geen Acer tablets gemaakt met een Intel chip. Het gaat om de Acer AA3-600, wat zeer waarschijnlijk een artikelnummer of werknaam is van de nieuwe Acer tablet.

Het benchmark resultaat, dat vandaag gespot is door de redactie van TabletGuide, werd op 2 januari van dit jaar geplaatst.

Een uitgebreide zoekcampagne rond de diepten van het wereldwijde web leverde geen enkel resultaat op. De Acer AA3-600 lijkt dan ook op geen enkele wijze te zijn onthuld.

De details uit de benchmark test, waarvan je een screenshot ziet onder deze tekst, geven al veel informatie.

Zo zien we dat de Acer tablet een full hd-scherm heeft (1920 x 1080) en is gebouwd met een Intel processor. De aanduiding x86 wijst hierop. De maximale kloksnelheid lijkt op het geteste model uit te komen op 2 GHz.

Zeer waarschijnlijk gaat het om een nieuwe Intel Atom processor uit de Bay Trail-serie. De Android build die is getest draagt de naam baylake. Deze onbekende build dook slechts enkele keren eerder op in benchmark resultaten. Toen ging het nog om prototypen van de Android-versie voor apparaten met de Bay Trail chipset.

Mogelijk vraag je je af of het niet om een oude Acer tablet gaat, omdat wordt getest met een Android 4.2.2 versie. Hier is echter een goede verklaring voor. Intel en de Android ontwikkelaars bij Google werken nauw samen om Android beschikbaar te maken voor telefoons en tablets met een Intel processor. De laatste Android versie, althans die wij kennen, die beschikbaar is gemaakt voor tablets met Intel SoC is Android 4.2.2. Op dit moment kennen we geen enkele nieuwere variant van Android welke draait op een Intel processor. De meest bekende Android tablet met Intel processor is op dit moment de Samsung Galaxy Tab 3 (10.1).

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Acer de nieuwe tablet gaat presenteren op de CES, welke nu plaatsvind in de Verenigde Staten. Mogelijk zien we de presentatie op het MWC in Spanje. Of het gaat om een prototype welke nooit het daglicht zal zien.

Het is in ieder geval duidelijk dat Acer bezig is met het ontwikkelen van een Android tablet met een Intel processor.

Het benchmark resultaat is in ieder geval interessant. De Acer AA3-600 scoort in de benchmark test 1.069 zogenaamde frames. Ter vergelijking, dat is ongeveer net zoveel als de HP Slate 8 Pro en de Kobo Arc 10 HD, beiden met de supersnelle Nvidia Tegra 4 processor.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer