Microsoft Surface Pro 2 krijgt snellere processor

0

Zonder aankondiging heeft Microsoft een kleine upgrade doorgevoerd voor de Surface Pro 2 tablet. De snelle Windows 8 tablet van Microsoft heeft namelijk een snellere processor gekregen van Intel. Bij het uitbrengen van de Microsoft Surface Pro 2 in oktober 2013, net als bij het maken van de Microsoft Surface Pro 2 review, was een Intel i5-4200U SoC aanwezig met een kloksnelheid van 1,6 GHz. Sinds korte tijd worden nieuwe modellen van de Surface Pro 2 voorzien van eenzelfde processor met typenummer 4300U met een maximale kloksnelheid van 1,9 GHz.

De wijziging is in eerste instantie niet officieel gecommuniceerd door Microsoft. Een oplettende gebruiker merkte de verandering van de frequentie van de Intel Core i5 processor op nadat een eerder foutief exemplaar was geretourneerd en een nieuw model werd opgestuurd. Inmiddels heeft een voorlichter van Microsoft de modificatie bevestigd aan The Verge.

De wijziging is opvallend, aangezien de Microsoft Surface Pro 2 eind 2013 al de snelste Windows 8 tablet was die we ooit mochten testen. De ratio achter de beslissing van Microsoft is dan ook onduidelijk.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwste typen van de Surface Pro 2 in de Nederlandse winkels verschijnen. Wil je perse een nieuw model? Dan kun je dit het beste controleren in de winkel voordat je deze Microsoft tablet aanschaft.

De specificaties zijn inmiddels aangepast op de Microsoft Surface Pro 2 tablet pagina.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.6 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 275 x 173 x 13.5 mm
  • Processor Intel Core i5 (vierde generatie)
  • Gewicht 903 gram
  • Opslagruimte 128 / 256 / 512 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer