Download de TabletGuide Android app

18

Met de TabletGuide Android app lees je het laatste tabletnieuws en de beste tabletreviews nog gemakkelijker op je tablet of smartphone. De app is gratis te downloaden in Google Play en hij is geoptimaliseerd voor grote en kleine schermen. Daarnaast ontvang je een pushbericht bij belangrijk nieuws.

Get it on Google Play

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

18 reacties

  1. Juist, en daarom zijn de apps van cNet en andere tech review sites ook niet beschikbaar in de appstore… O wacht, dat zijn ze gewoon wel!
    Kan het ook zo zijn dat de app afgewezen is omdat het slecht in elkaar gehackte rotzooi is? Iets waar men op android al aan gewend is blijkbaar?

      • Ik kwam via tweakers.net. Ook een site met een zeer twijfelachtig journalistiek niveau. Dus dat advies van jou is ook gepruts in de marge.
        Wat voor een statement? Het is een statement met een skeptische noot. Ik geloof deze onzin namelijk niet. In de appstore kan je voor de iPad en iPhone de volgende tech news/review apps vinden : PCworlddaily, techarena, computertotaal, insidehandy.de, pc advisor, maximum pc, computer shopper, mobile life, hit tap, pc world, zdnet, mobtech, computer bild, tech U, tech world, choice magazine.
        Merk op dat al deze apps nieuws en of reviews van zowel Apple, Microsoft, Google, linux, Samsung en anderen verzorgen.
        Hit tap, insidehandy.de en mobile life zijn apps die zelfs uitsluitend op de tablet en smartphone markt gericht zijn en die zijn ook gewoon geaccepteerd.
        Het is dus logisch, niet achterlijk, te concluderen dat er iets anders aan de hand is. Ik vermoed dat de app gewoon niet door de kwaliteitscontrole heen kwam. Als jij een betere suggestie hebt, dan hoor ik het graag,

        • Er word de opmerking gemaakt dat de door jouw genoemde apps tevens andere content over andere apparaten bevatten. Tabletguide heeft het enkel over tablets - niet over smartphones. Ik citeer van Tweakers:
          “Vanuit de Verenigde Staten kwam een telefonische toelichting dat andere techsites ook over camera’s en over tv’s schrijven, en daarom wel zijn toegestaan.”

          Ik erger me aan de opmerking “Kan het ook zo zijn dat de app afgewezen is omdat het slecht in elkaar gehackte rotzooi is? ” - dat vind ik echt een belachelijke aanname. Wat brengt jou in godsnaam tot die conclusie? Je weet namelijk niet wat de achterliggende code is, laat staan dat het het om slechte code gaat. Ik ben benieuwd naar jouw beweegreden, waarom je zoiets denkt. Een google’tje naar de heer Edwin van der Palen toont dat hij al enkele jaren actief is in het ontwikkelen van apps, waaronder voor iOS, inclusief succesvolle uitgaves.
          Als jouw stelling waar zou zijn, vraag ik je om deze afbeelding, afkomend uit de mail, te verklaren: https://twitter.com/EdwinvdP/status/415460928495558656
          Daarnaast is het niet de eerste situatie: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2373502,00.asp

          Als klap op de vuurpijl doe je de stelling “Iets waar men op android al aan gewend is blijkbaar?” - ik hoop dat je zelf wel in ziet waarom dit een domme stelling is. Indien je in bezit bent van een Android apparaat, wil ik je vragen de app eens te proberen.

          Je komt naar mij over als een verstokte Apple-fanboy. Waarom trek je iedereen in twijfel die iets negatiefs zegt over Apple?

          • ” Tabletguide heeft het enkel over tablets – niet over smartphones. ”

            Raar, de laatste review van deze site betreft een telefoon. Oke, een behoorlijke veeg-tegel, maar een smartphone none the less. Daarnaast zie ik apps, abo’s, accesoires and her en der een netbook. Dus het argument dat het slechts over tablets gaat is twijfelachtig, en tevens een reden voor Apple om de app gewoon toe te staan.

            “Ik erger me aan de opmerking “Kan het ook zo zijn dat de app afgewezen is omdat het slecht in elkaar gehackte rotzooi is? ” – dat vind ik echt een belachelijke aanname. Wat brengt jou in godsnaam tot die conclusie”

            Omdat de App store veel strikter is in kwaliteitseisen van apps. Ik denk dat niemand zal ontkennen dat de lakse houden van Google wat betreft google-play een hoop nutteloze rotzooi toelaat. Laten we daarnaast eerlijk wezen, de meeste site-based apps zijn zelfs op IOS vaak slecht, laat staan android. Ik denk dat mijn aanname prima te onderbouwen is.

            “Als jouw stelling waar zou zijn, vraag ik je om deze afbeelding, afkomend uit de mail, te verklaren:”

            Ik zie niet hoe het een met het ander te maken heeft. Ik denk dat jij daar meer in leest dan dat er staat. Helemaal gezien te eenzijdige bron.

            “Daarnaast is het niet de eerste situatie:”

            Inderdaad, er worden meer apps niet toegelaten en soms gaat een ontwikkelaar dan “censuur” roepen. Maar toch blijft het een feit dat er gelijkende apps gewoon te krijgen zijn, dus OF Apple is niet consequent, of er is iets meer aan de hand. Gezien de vreemde gang van zaken ben ik geneigd te vermoeden dat de content niet de oorzaak is.

            “Als klap op de vuurpijl doe je de stelling “Iets waar men op android al aan gewend is blijkbaar?””

            Zoals ik al zei, niemand bij zijn volle verstand zal ontkennen dat er in google play een hoop onder-de-maatse rotzooi te krijgen is. Een resultaat van een erg fluïde toelatingsbeleid. Dit is geen controversiële stelling.

            “Indien je in bezit bent van een Android apparaat,”

            Meerdere voor testdoeleinden. En nu? Wat zegt de Android versie precies over de IOS versie?

            “Je komt naar mij over als een verstokte Apple-fanboy. Waarom trek je iedereen in twijfel die iets negatiefs zegt over Apple?”

            Het kan mij niet zoveel schelen hoe ik op jou overkom gezien dit niet relevant is. Misschien trek ik simpelweg dit verhaal in twijfel omdat ik denk dat de waarheid is genuanceerder ligt. Misschien doe ik dit wel met gegronde redenen en heeft het zijn van een fanboy of een fandroid hier helemaal niets mee te maken!

            De vraag is simpelweg, is Apple enerzijds voldoende consequent in het weren van apps die aantoonbaar niet voldoen aan de eisen, maar anderzijds totaal niet consequent als het gaat om het weren van bepaalde content?

  2. In andere berichtgeving werd duidelijk gesteld dat vermelding van informatie van andere dan Apple systemen (lees: Android, Windows, etc) niet was toegestaan. Na het verwijderen van deze andere systemen uit de meta-tags, werd de app nog steeds niet geaccepteerd.

    Wanneer ga je de meta-tags verwijderen? Als Apple je vraagt geen vermeldingen van andere merken dan Apple te doen. Heeft dat iets met de kwaliteit van de app te maken? Nee!

    @Voxnulla: misschien zou je iets minder vooringenomen moeten doen over Apple en wat minder negatief over Android. Eerst lezen, dan oordelen. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat je Apple probeert te verbeteren. Soms zo’n blinde fanboy?

    • “In andere berichtgeving werd duidelijk gesteld….”

      Ja, en in de bijbel staat duidelijk vermeld dat de wereld in 6 dagen geschapen is. So what? Hier is de bron, deze site, hiero!. Tweakers et al. haalt amper het niveau van nu.nl en neemt dus ook gewoon alles over zonder fatsoenlijk onderzoek of nuance of logisch nadenken. T.net is RTL boulevard voor IT.

      Je kan er zielig over blijven doen, maar feit is dat er een myriade aan mobile nieuws en review apps zijn in de appstore en dat deze app dus op andere gronden is geweigerd. Apps die niet veel meer dan een wrapper voor een site zijn bijvoorbeeld.

      “misschien zou je iets minder vooringenomen moeten doen over Apple en wat minder negatief over Android.”

      Misschien maak ik dat zelf wel uit! Ik heb mijn redenen om Apple meer te vertrouwen dan Google. Redenen die gebaseerd zijn op feiten en argumenten (niet op ad hominem onzin en andere argumentatie fouten), zeg maar zoals ik in bovenstaande post ook gegeven heb.

      “Kan me niet aan de indruk onttrekken dat je Apple probeert te verdedigen. ”

      Ik het bericht in twijfel en kies ik inderdaad de kant van Apple. Op basis van feiten. Maar die indruk van jouw, die klopt in dit kader wel, bravo!

      “Soms zo’n blinde fanboy?”

      Misschien, edoch is dat irrelevant en een ad hominem. Ongeacht de visuele beperkingen van, al dan niet, een fanboy is geen argument.

      • Het lijkt me een goede zaak dat je nieuws kritisch bekijkt en waar nodig je kanttekeningen plaatst. Ik zal de vragen proberen te beantwoorden en dan ga ik het hier verder bij laten, wat mij betreft.

        De iPhone app die we indienden was een hybride (native / html5) app en dus zeker geen wrapper voor de mobiele site. Toen we hem de 1e keer indienden noemden we Android en Windows in de omschrijving. Ook de screenshots toonden Android-berichten naast iOS berichten. Dit werd door Apple afgekeurd, met het verzoek de metadata op te schonen.

        Dit was geen probleem en snel opgelost. De 2e versie die we indienden had ‘opgeschoonde’ metadata en screenshots. Ook deze werd afgewezen om de volgende redenen:

        =======================

        2.23: Apps must follow the iOS Data Storage Guidelines or they will be rejected

        We also found that your app does not follow the iOS Data Storage Guidelines, which is required per the App Store Review Guidelines.

        In particular, we found that on launch and/or content download, your app stores 2 MB.

        =======================

        3.1: Apps or metadata that mentions the name of any other mobile platform will be rejected

        We found that your app and/or its metadata contains inappropriate or irrelevant platform information, which is not in compliance with the App Store Review Guidelines.

        Specifically, we still found references to Android and Windows. Please refer to the attached screenshot/s for more information.

        Het screenshot verwees naar dit artikel: http://optg.nl/1aCkrEO

        ========================

        Mijn antwoord hierop:

        Point 2.23 is perfectly clear and can easily be fixed.

        Point 3.1 is a bit more difficult to understand. Chapter 3 of the guidelines is about metadata. Your screenshots are showing news content, not metadata. We already removed Android and Windows mentions from all metadata.

        We are a techblog writing about tablets and apps. That means that we’re writing news articles about Apple, iPad, iOS apps, iPad tips, but also about Android and Windows tablets and apps.

        Other techblogs (Engadget, the Verge) are publishing the same news content inside their iOS apps.

        Can you please explain why the app is rejected based on guideline 3.1, while the metadata is not mentioning Android or Windows?

        ========================

        Punt 2.23 was met één handeling opgelost (cloudbackup = false), waarna de app opnieuw is ingediend.

        Een aantal dagen na dit bericht ontving ik een telefoontje uit San José. Een Apple medewerkster vertelde mij dat de app niet gepubliceerd kon worden. Technisch waren er geen bezwaren meer, maar inhoudelijk wel.

        Omdat we alleen over tablets schrijven konden ze nieuwsberichten over Android- en Windows-tablets niet toestaan. Andere techsites schrijven over een breder scala aan apparaten. Het advies van de Apple medewerkster was dus: óf haal de verkeerde nieuwsberichten uit de app óf schrijf over meer producten dan alleen tablets. Alleen dan zou de app toegelaten kunnen worden. De reden van afwijzing was daardoor overduidelijk en niet voor andere uitleg vatbaar.

        Dit is overigens ook het verhaal dat ik telefonisch vertelde aan journalisten van Tweakers, iPhoneclub en Nu, die netjes belden voor de feiten achter het verhaal.

        • Stel het enige verschil tussen deze site en, laten we zeggen Hit tap magazine in de app-store, is dat Hit tap ook over apps en smartphones bericht en deze site niet. Dan zou dit verschil dus de reden moeten zijn?

          Nu lijkt het er wel op dat deze site ook apps en zelfs reviews van smartphones doet (q7 nog recent). Daarbij doen jullie ook in accessoires en abonnementen informatie.

          Qua inhoud kan je dus aandragen dat jullie aantoonbaar nu al meer product categorieën behandelen dan alleen tablets. Het komt mij dan ook vreemd voor dat de reactie op Apples aantijgingen over een te oppervlakkig scala aan categorieën niet direct door jullie gepareerd zou zijn met het feit dat de eis die zij stellen al lang en breed voldaan is.

          Naast dat ik mij niet kan voorstellen dat de toevoeging van berichtgeving over telefoons (wat jullie eigenlijk al wel doen) ervoor zou zorgen dat de App nu opeens wel toegelaten zou kunnen worden, vind ik het ook opmerkelijk dat IPV beargumenteren waarom de product categorieën aantoonbaar breder zijn dat Apple denk, jullie juist beamen dat dit een tablet-only aangelegenheid is waardoor jullie moeite in de IOS app voor niets bleek.

          Omdat dit allemaal erg vreemd is en eenzijdig ontsloten blijf ik sceptisch tegenover deze gebeurtenis.

          • Ik heb geprobeerd zou duidelijk mogelijk de gang van zaken op papier te zetten. Het telefoongesprek met Apple was een mededeling, geen discussie. Ondanks dat je kunt filosoferen over oplossingen of argumenten, heb ik het er tot nu toe bij gelaten.

            Zoals elke kruidenier zelf mag bepalen wat hij wel en niet in zijn winkel legt, staat Apple volledig in haar recht.

            Of het opmerkelijk is of niet, dat mag ieder voor zich bepalen. Alle andere meningen heb je dan ook niet in onze verhalen gelezen.

  3. Ik heb inderdaad niet een hoge pet op van journalisten in dat circuit, maar de algemene problematiek binnen de journalistiek van dit moment hoeven we het ook niet over te hebben.

    Ik ken de verhalen over deze “cencuur”. Het is een effect dat natuurlijk lijkt voort te komen uit het “walled garden” principe van IOS. Daar waar de toelatingseisen voor apps te hoog blijken, heeft men het nogal snel over censuur. Niet alleen om deze reden, maar ook talloze anderen worden apps geweigerd. Het komt mij niet vreemd voor dat sommige ontwikkelaars snel het woord “censuur” in de mond nemen. Laten we vooral de semantische discussie over de definitie en het gebruik van dat woord niet voeren, want dat leid af van het hoofdzakelijke gegeven waar het om draait.

    Het artikel dat jij geeft zegt zelf al dat er naast het geweigerde product, gelijkende producten wel verkrijgbaar zijn in de app store. De hoeveelheid apps die alleen maar over smartphones of apps gaan zijn legio. In het artikel wordt dit gedrag “inconsequent” genoemd op basis van de overeenkomsten.

    Ik denk niet dat het beleid niet consequent is, maar dat er andere dingen een rol spelen en dat mensen die “censuur” roepen niet het achterste van hun tong laten zien.

  4. Mooi he! Ga ik hem downloaden. mooi niet voor mijn Huawei Tablet. (Android 2.2 is te laag)
    Zouden die Chinezen ook zo met hun nieuwe hebbedingetjes omgaan? Zij ondersteunen hem gewoon niet. Dan maar weer de hulp inroepen van de geek-squad.
    Nou had ik hem geROOT, maar na een jaar iets te veel verwijderd en weer teruggezet naar een min of meer orginele versie. Als het me weer lukt om een hogere Android er op te zetten, dan zal ik zeker een review geven.
    Ik ga de app lekker op mijn telefoon proberen.

  5. Ach, gewoon steevast bij elke ‘Apple’ review het GESLOTEN APPLE SYSTEEM noemen als een nadeel voor wat betreft vrije nieuwsgaring. Dat is overigens niet het enige nadeel, maar ja.

    Apple kan alleen maar vallen vanaf nu. De weg naar beneden is al met rasse schreden ingezet.

    • Ach ja, en Microsoft gaat ook al jaren naar de verdommenis en met Google zal het ook wel snel een afgelopen zaak zijn. Het kan allemaal vallen vanaf nu, behalve als het nog even omhoog gaat of redelijk gelijk blijft natuurlijk!

      Ik denk dat zoals ik en mensen zoals ik gewoon hardware blijven aanschaffen van dat hardware bedrijf, dat het niet zo’n vaart zal lopen. Zoals liefhebbers van Google gewoon Google meuk kunnen blijven consumeren waardoor Google ook niet zo snel ter ziele zal gaan, ondanks alle mitsen en maren die je kan stellen bij grote bedrijven.

      Je kan bij een review van Android ook prima “JIJ BENT HET HOOFD PRODUCT VAN GOOGLE” neerzetten als nadeel, maar als jij dat niet als nadeel ervaart, dan geldt dat ook niet voor jou. Zo denk ik dat de “walled garden” van IOS een prima filter is waardoor het ecosysteem van apps kwalitatief hoogwaardig blijft en niet omkomt van de rotzooi, malware en andere troep.

      In denk dus dat ofje kristallen bol nieuwe batterijen nodig hebt, of dat jij in das blauwe hinnein een beetje je apple-haat zit te verkondigen met willekeurige leuzen en onzin.

Reageer