Tips om tablet RSI te voorkomen

0

De tablet wordt steeds populairder en wordt steeds vaker en langer gebruikt. Op het werk en in het privéleven  is de tablet-computer doorgedrongen. Met alle risico’s van dien. De vele voordelen van de tablet brengen ook enkele nadelen met zich mee. Een daarvan is RSI door het verkeerd gebruik van de tablet. ArboUnie slaat alarm en geeft vier tips om RSI door het gebruik van de tablet te voorkomen.

1. Ondersteuning

Zorg altijd voor een goede ondersteuning van de tablet. Leg de tablet bijvoorbeeld op tafel. Houd de tablet zo min mogelijk en zo kort mogelijk vast met je handen. Deze zogenaamde pincetgreep belast je arm en schouder. Houd je de tablet wel vast, houd de tablet dan dichtbij je lichaam. Leg de tablet vooral niét op je schoot. Deze houding is slecht voor je. Als je het wel doet, kijk of je de tablet met één arm kunt ondersteunen zodat deze in een hoek komt te liggen zodat het scherm wat makkelijker zichtbaar is.

2. Standaard

Koop een tablet standaard of een tablet hoes of cover met ingebouwde standaard. Hierdoor is de tablet in een hoek te plaatsen waardoor het scherm beter zichtbaar is en je minder over de tablet heen hoeft te buigen. Sommige hoezen hebben meerdere standen voor een nog betere ergonomie. Kijk bij de tablet accessoires welke standaarden en hoezen bij jouw tablet passen.

3. Intensiteit

Werk niet te vaak en niet te lang aan één stuk met de tablet. Langdurig tabletgebruik zal RSI-klachten erger maken. Gebruik je de tablet wel vaak en lang, gebruik dan zoveel mogelijk posities en blijf niet de hele tijd in één positie werken.

4. Houding

Varieer zoveel mogelijk van houding en positie. Werk op verschillende plekken op de tablet om RSI en andere klachten te voorkomen.

5. Hulpmiddelen

De redactie van TabletGuide heeft een extra tip. Is je tablet onmisbaar? Kies dan juiste accessoires. Bij langdurig gebruik van de tablet is een toetsenbordje en soms zelfs een muis een onmisbare accessoire. Met een toetsenbord kun je afwisselen van houding en werk je in een meer ergonomische houding. Gebruik de accessoires, in combinatie met tabletstandaarden uit tip 3, om veel afwisseling te houden in je posities en houdingen.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer