Alternatieven voor Whatsapp op je tablet

5

Whatsapp op je Android tablet en Whatsapp op je iPad installeren is niet altijd mogelijk. In feite is Whatsapp gekoppeld aan een telefoonnummer, waar niet elke tablet-pc over beschikt. De redactie van TabletGuide ontvangt dan ook regelmatig vragen over dit gebrek. Gelukkig zijn er oplossingen. TabletGuide heeft drie alternatieve apps geselecteerd voor Whatsapp. Met deze apps kun je ook met je vrienden berichten uitwisselen, en dan op je telefoon én op je tablet. En zelfs meer!

Het voordeel van Whatsapp is dat alle contacten op je telefoon direct worden toegevoegd aan de app. Het nadeel is dat je verplicht een mobiel nummer (simkaart) nodig hebt om Whatsapp te kunnen installeren en gebruiken. Het nadeel van Whatsapp is ook dat je de dienst niet op meerdere apparaten tegelijk kunt gebruiken met één account.

Gelukkig zijn er genoeg gratis Whatsapp alternatieven beschikbaar. Met onderstaande alternatieve Whatsapp diensten kun je chatten op mobiele telefoons en tablets met Android én iOS, maar ook op een computer. Hoe handig is dat?

Whatsapp alternatief 1: Google Hangouts

Google Hangouts is de opvolger van Google Talk. Met Hangouts kun je chatten met al je vrienden via de browser (via Gmail), via een Chrome plugin, via Android én iOS. Het maakt dus niet uit op welk apparaat je zit. Berichten worden gesynchroniseerd over alle apparaten waarmee je bent aangemeld. Je hebt alleen een Gmail adres (Google account) nodig om je aan te melden. Maak je veel gebruik van Gmail? Dan worden al je veelgebruikte contactpersonen automatisch aan Hangouts toegevoegd. Met Hangouts kun j eook videobellen en bestanden en foto’s versturen. Volgens ons is Hangouts het beste alternatief van Whatsapp!

[app slug=’hangouts’]

Whatsapp alternatief 2: Facebook Messenger

Facebook Messenger is de chatmogelijkheid van Facebook. Velen weten dat je via de browser op facebook.com kunt chatten met je vrienden. Als je de Facebook app en Facebook Messenger app geïnstalleerd hebt op je telefoon of tablet dan kun je ook op die apparaten chatten. Inclusief notificaties, zoals bij Whatsapp. Facebook Messenger kun je gebruiken in elke browser, en op alle Android en iOS telefoons en tablets, evenals op de BlackBerry 10 toestellen.

[app slug=’facebook-messenger’]

Whatsapp alternatief 3: Skype

Met Skype kun je niet alleen Skypen (videobellen). Je kunt ook tekstberichten naar al je vrienden sturen. Skype is hiermee de opvolger van MSN Messenger geworden. Skype is vooral handig wanneer veel vrienden gebruik maken van Windows Phone of Windows 8, aangezien voor die apparaten ook speciale apps beschikbaar zijn.

[app slug=’skype’]

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

5 reacties

 1. En als je echt WhatsApp wilt draaien op je tablet, dan koop je een prepaid telefoonkaart met nummer en je installeert de app op je tablet. Dan gebruik je een willekeurige mobiele telefoon om de SMS te vangen die voor de authentificatie moet zorgen.
  Kosten ongeveer 5 euro voor een simkaart die je daarna opbergt als reserve. Let er wel op dat je elk half jaar even die kaart gebruikt, anders vervalt het nummer. Het werkt natuurlijk alleen als je voor je tablet een wifi aansluiting hebt.
  Ik ken zo al 3 mensen die een ander whatsapp nummer hebben dan hun feitelijke mobiele nummer.
  Tip.
  Koop een prepaid nummer in het buitenland met zeg 200 MB tegoed en je kunt goedkoop internetten. Het nummer van je whastapp blijft gewoon geldig, ook met een simkaart met een ander nummer.

 2. Tom Penders op

  Gewoon de apk installeren met een file manager, de verificatie laten mislukken en dan de bel mij functie gebruiken.

 3. Op de iPads en iPhones heb je de app ‘berichten’ om berichten te versturen. Heeft een tablet (Samsung) een soort gelijke app? Zo ja, is het hiermee mogelijk om berichten te versturen tussen een tablet & iPad?

Reageer