[Update] ASUS brengt Android 4.2.2 update uit voor de MeMo Pad HD 7

10

Update 7 oktober: Inmiddels is er meer bekend over de verbeteringen en nieuwigheden. Lees ’t in het artikel. Een aantal maanden geleden heeft ASUS de MeMo Pad HD 7 op de markt gebracht, een 7” tablet voorzien van nette specificaties die momenteel zo’n 140 euro kost. Het bedrijf is vandaag in Japan begonnen met het uitrollen van de Android 4.2.2. Jelly Bean update. Wanneer deze voor Nederlandse bezitters beschikbaar komt is nog onduidelijk.

MeMo Pad HD 7: de specificaties

Goedkope tablets hoeven niet altijd slecht te zijn, zo heeft ASUS met de MeMo Pad HD 7 bewezen. Ook wij van TabletGuide waren in onze review positief verrast over de tablet. De HD 7 beschikt, zoals de naam al doet vermoeden, over een 7” beeldscherm dat 1280 bij 800 pixel telt. Intern vinden we 8 of 16GB aan opslagcapaciteit, uit te breiden via Micro-SD. Het werkgeheugen is 1GB groot. De processor is er een van MediaTek, een MT8125 quadcore exemplaar geklokt op 1,2Ghz om precies te zijn. Aan de achterzijde is een 5 megapixel camera te vinden, voorop zit een 1,2 megapixel exemplaar voor Skype en andere doeleinden. Standaardzaken als Wifi, Bluetooth en GPS zijn ook aanwezig, net als een 3950 mAh accu. Meer over de tablet vind je in onze database.

De update

De update brengt de HD 7 van Android 4.2.1 naar Android 4.2.2. Geen ingrijpende veranderingen, maar vooral kleinere verbeteringen, optimalisaties en bugfixes, bijvoorbeeld die van Bluetooth-streaming. ASUS heeft nog geen changelog online gezet dus wat er precies veranderd is kunnen we nog niet zeggen. De update is bijna 130MB groot en kan via OTA (Over The Air) binnengehaald worden, lekker makkelijk dus.

Update 7 oktber: Inmiddels hebben wij van diverse bezoekers te horen gekregen dat de update ook in Nederland is aangekomen. Tevens hebben wij meer informatie ontvangen over de verbeteringen en vernieuwingen in deze Androidversie voor de MeMo Pad HD 7. Zo meldt TabletGuide bezoeker Bert terecht op dat het nu mogelijk is om geschikte applicaties van het interne geheugen naar een SD kaart te verplaatsen. Ook zien we dat het mogelijk is om gebruikersprofielen aan te maken, iets wat vele andere Android 4.2 tablets ook hebben. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld voor ieder gezinslid een eigen profiel aan te maken. Duitse collega’s merkten op dat het toetsenbord van de tablet na de update accurater reageert, in de browser ook wat sneller. Tevens bleek dat de tablet in dagelijks gebruik wat sneller is geworden, dat is natuurlijk altijd fijn.

ASUS heeft de update vooralsnog alleen in Japan uitgebracht, maar heeft wel laten weten dat Europa ‘spoedig’ volgt. Wanneer dat precies is kunnen we dus nog niet zeggen. Zodra dat bekend is laten we je dat natuurlijk direct weten.

Het feit dat ASUS een erg goedkope tablet updatet is natuurlijk goed nieuws, en wie weet volgt een Android 4.3 update ook wel (spoedig).

Mocht iemand de update al binnen hebben op zijn ASUS MeMo Pad HD 7 dan horen we graag wat de bevindingen zijn.

Share.

Over de auteur

10 reacties

 1. Hoi Bert,

  ik heb inmiddels begrepen dat de update diverse nieuwigheden en verbeteringen heeft doorgevoerd. 1: Het toetsenbord werkt nauwkeuriger en sneller. 2: De tablet voelt wat sneller aan in gebruik. 3: het is mogelijk bepaalde apps naar de SD kaart te verplaatsen. 4: het is mogelijk om gebruikersprofielen aan te maken. Best een fijne update dus!

 2. Johannes Janssens op

  Sinds gisteren op 4.2.2
  Ernstig probleem met bluetooth. Kan m’n bt-keyboard niet meer gebruiken. Als je bt afzet, kan je het niet meer opzetten, tenzij je heropstart. Jammer, net bt-kb gekocht en dat werkte goed.

  • daar heb ik ook last van. Ook pas Bluetooth toetsenbordje gekocht. Nu lukt het niet meer om normaal te verbinden. Als je Bluetooth uitzet gaat tie pas weer aan nádat ik mn Memopad heb herstart inderdaad. Heel vervelend; Google: breng Hotfix uit!

   • Er bestaat een grote kans dat het probleem niet ligt bij Google maar bij de implementatie van Android (de zogenaamde build) van ASUS voor deze software update. Het is goed mogelijk dat ASUS hier een fout in heeft gemaakt…

 3. Ik heb 2 Memo Pads HD 7.
  Bij één ervan heb ik een systeemupdate uitgevoerd en deze heeft nu Android 4.2.2.
  De andere Memo Pad kan ik niet updaten. Er staat nog steeds Android 4.2.1 op.
  Ik krijg steeds melding “fout internetverbinding of de server is bezet”. Alle instellingen op beide tablets staan hetzelfde en wifi staat aan en werkt voor de rest perfect.
  Iemand een oplossing ?

 4. cees van dongen op

  Ik krijg een melding dat er een update is van android, maar er gebeurt verder niets. Ik zie nergens een icoontje om te starten.

Reageer