Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
3 september 2013
Bron: Google

Google: Android 4.4 gaat Android KitKat heten… toch?

Android KitKat

Wat volgt er op Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich en Jelly Bean? Tot voor kort zou elke gadgetfan of techfreak gezegd hebben: Key Lime Pie. Helaas, iedereen had het mis… Google heeft vandaag bekend gemaakt dat de opvolger van Android 4.3, net als Android 4.2 Jelly Bean geheten, de naam KitKat gaat krijgen. Ja de merknaam van de bekende breekbare chocoladerepen. Blijkbaar houden de Android ontwikkelaars meer van chocolade dan van taart.

UPDATE - Of is het een (uit de hand gelopen) grap van Google? We weten het (op dit moment) echt niet…


De Android werknaam zal vanaf nu gebruikt worden voor Android 4.4. Recentelijk introduceerde Google nog Android 4.3, Jelly Bean. Gezien deze recentelijke release van Android zal het nog tijden duren voordat de KitKat versie gepubliceerd zal worden. De nummering, 4.4, verwijst naar de grootte van de Android software update. We verwachten wederom verschillende kleine wijzigingen in de Android software in plaats van grote veranderingen in interface of look-and-feel, zoals Apple recentelijk wel deed met iOS 7.

Google kondigt Android 4.4 KitKat aan met deze zin:

 ”it’s our goal with Android KitKat to make an amazing Android experience available for everybody.”

Google wil hier mogelijk mee benadrukken dat de Android software naar meer apparaten gebracht zal worden. En dat op een gebruiksvriendelijke wijze. Android zal ongetwijfeld op de komende smartwatches verschijnen, van bijvoorbeeld Samsung. Ook zijn er geruchten dat Android binnenkort zal verschijnen als laptop besturingssysteem. Ook steekt Google niet onder stoelen of banken dat Android een OS gaat worden voor de auto. En wie weet zien we binnenkort Android koelkasten, stofzuigers en radio’s.

De naam KitKat heeft een directe relatie met de fabrikant van de chocoladerepen, Nestle. Je kunt met acties in de Verenigde Staten al, bij aankoop van KitKat producten, Nexus apparaten winnen. Of Nestle betaalt voor de naamgeving, of dat de Google medewerkers KitKat’s inderdaad de lekkerste producten vindenf zoals wordt beweerd, is niet bekend.

Wil je meer weten over de zoete geschiedenis van alle Android versies? Bekijk dan deze pagina van de Android ontwikkelaars. De speciale Android KitKat website lijkt op dit moment nog niet te werken.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

2 reacties

  1. Ze zijn gek geworden :-)

  2. Ik hoop op een grap, vind Key Lime Pie vele malen mooier klinken dan KitKat. ‘Ik heb net m’n HTC One geüpdatet naar Android 4.4. KitKat.’ - Not cool.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.