3 miljoen Nederlandse huishoudens hebben een tablet

0

In het tweede kwartaal van 2013 bezat 42 procent van de Nederlandse huishoudens een of meerdere tablets. Dat komt neer op minimaal 3 miljoen tablet-computers die actief gebruikt worden in Nederland, volgens het periodieke tablet gebruikersonderzoek van Telecompaper. Ten opzichte van een half jaar geleden is het tabletbezit met zo’n 10 procent gegroeid.

De cijfers komen uit het Dutch Tablet User Q2 2013 onderzoek van Telecompaper waarbij 6.600 consumenten in Nederland zijn ondervraagd in het tweede kwartaal van 2013.

Voor de nabije toekomst lijkt de groei door te zetten. Van alle respondenten die op dit moment niet over een tablet beschikken zegt 19 procent dat men van plan is om de komende 6 maanden een tablet aan te schaffen. Ter vergelijking met het onderzoek van een half jaar geleden: toen deed ongeveer de helft van de personen die aangaven interesse te hebben in een tablet daadwerkelijk een aankoop (9 procent van de 17 procent).

Deze resultaten komen overeen met ander tablet onderzoek waarbij het wereldwijde tabletbezit onder de loep werd genomen.

De iPad is in Nederland nog steeds het meest populaire apparaat maar Samsung is de achterstand snel aan het inlopen, volgens Telecompaper. Kijken we naar de verkoopcijfers, in plaats van het tablet bezit, van andere onderzoeken, zoals dit IDC rapport, dan zien we eenzelfde trend.

Gemiddeld wordt de tablet-pc zo’n 9,5 uur per week gebruikt. De gemiddelde leeftijd van een tabletgebruiker groeit, volgens Telecompaper, maar een exacte gemiddelde leeftijd wordt niet genoemd. Wil je dat weten dan kun je voor 3.500 euro dit rapport aanschaffen 😉

 

Ook in België is een enorme groei te zien in het tabletbezit. Bij onze zuiderburen heeft een op de drie huishoudens inmiddels een tablet.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer