Ik ga op vakantie en neem mee? Een tablet!

0

iPad tablet op vakantie tipsNederland neemt de tablet-pc massaal mee op vakantie. Naast de gezelschapsspellen, leesboeken, gidsen en andere traditionele spullen neemt de Nederlander steeds meer de gadget mee op vakantie. 44 procent van de Nederlander kiest ervoor om de tablet mee te nemen op vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van Zoover.

Dit houdt in dat veel tabletbezitters de platte computer met aanraakscherm meenemen. Ander onderzoek wees uit dat eind 2012 ongeveer een derde van de Nederlandse huishoudens in het bezit is van een tablet.

In totaal neemt 54 procent van de vakantiegangers een tablet en/of laptop mee. De tablet-computer is dus een populaire gadget om mee te nemen op de reis naar de vakantiebestemming.

Het meenemen van zoveel gadgets wijzigt de selectie van het reisdoel van reizigers. Zo is de aanwezigheid van een draadloze internetverbinding (WiFi) een must voor maar liefst 75 procent van de ondervraagden. WiFi moet aanwezig zijn op de camping of in het hotel.

Ook worden de activiteiten, met dank aan de aanwezige gadgets, steeds meer op locatie uitgezocht. Waar vroeger een uitgebreide planning werd gemaakt van de te ondernemen activiteiten op de vakantiebestemming wordt tegenwoordig vaak pas tijdens de vakantie gezocht naar leuke activiteiten om te doen. Zo kun je als toerist je schema optimaal aanpassen aan de weersomstandigheden en de lokale drukte op de weg, bijvoorbeeld.

De resultaten uit het onderzoek zijn gepubliceerd door Zoover. In totaal deden 6.000 respondenten mee aan het onderzoek.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer