Beste koop: Top 3 tablets [juli 2013]

0

Een nieuwe maand, een nieuwe editie van de Beste koop in de categorie tablets. Welke tablet kun je het beste kopen in de maand juli van het jaar 2013? TabletGuide zet de drie beste tablets op een rij. Ook is een top 3 gemaakt van beste Android tablets en beste Windows tablet-pc’s.

UPDATE: Inmiddels zijn nieuwere edities van de ‘Top 3 tablets‘ verschenen. Bekijk hier de laatste edities in de categorie ‘beste tablet‘.

 

De tablets zijn gekozen uit de tablet vergelijker, de grootste en meest complete tablet database van Nederland. Alle tablets die op dit moment in te koop zijn in Nederland komen in aanmerking voor een plekje in de top 3 van beste tablets. Gelet wordt op de prijs kwaliteitverhouding en alle tablets uit de top 3 zijn getest door de redactie van TabletGuide.

 

1. Sony Xperia Tablet Z

sony xperia tablet z beste tablet juli 2013Net als vorige maand is de Xperia Tablet Z de beste tablet van deze maand. Met een enorm helder display, een zeer krachtige motor en een uiterst dunne en lichte behuizing met hip en herkenbaar design noemden we deze Android tablet in de Xperia Tablet Z review als eerste serieuze concurrent voor de iPad. En dat met een vrijwel identieke prijsstelling. Wederom complimenten aan Sony voor het behouden van deze eerste positie op de ranglijst!

 

iPad 4 beste tablet koop2. iPad met Retina display

Nog steeds de best verkochte tablet ter wereld en in Nederland. Omdat ook de redactie lyrisch is over de iPad met Retina display, in de volksmond de iPad 4 genoemd, wordt deze Apple tablet wederom opgenomen in de top 3 van de beste tablets. De iPad 4 doet niet veel onder voor de Xperia Tablet Z. Met een grote software update op komst, iOS7, blijft de iPad kans houden op de titel ‘beste tablet’.

 

Microsoft Surface Pro beste koop Windows 8 tablet3. Microsoft Surface met Windows 8 Pro

De Microsoft Surface Pro, de tweede tablet-pc van de maker van Windows en Office, complementeert deze top 3-lijst. De Surface Pro is een high-end Windows 8 Pro tablet. In combinatie met de Type Cover is de Surface Pro op dit moment de beste Windows 8 tablet van dit moment voor vooral de zakelijke gebruiker. Het prijskaartje is wel wat aan de hoge kant, maar daar krijg je wel wat voor!

 

Top 3 Android tablets

 

sony xperia tablet z beste tablet juli 20131. Sony Xperia Tablet Z

Zoals hierboven is omschreven is de Sony Xperia Tablet Z de beste tablet van dit moment. Waarom we dat vinden laten we je graag weten door middel van de Xperia Tablet Z review. Wil je Android en een 10 inch schermformaat? Dan is dit de tablet die je móet hebben.

 

Nexus 7 - beste tablet koop april 20132. ASUS / Google Nexus 7

Google heeft samen met ASUS een toptablet op de markt gebracht waar je jaren mee vooruit komt. Niet meer de beste Android tablet van de maand, maar nog steeds de beste 7 inch Android tablet. En als de categorie zou bestaan dan was de Nexus 7 ook meteen de beste budget tablet van deze maand. Compact, krachtig en up-to-date software. Wat wil je nog meer? En dat voor 199 euro.

 

ASUS-Fonepad-beste-tablet3. ASUS FonePad

De ASUS FonePad werd in de markt gezet als smartphone en tablet in één. Het label ‘smartphone’ kunnen we snel vergeten, zo bleek uit de FonePad review. Als 7 inch 3G-tablet valt de FonePad wel in de smaak. Geen fratse, prima prestaties en een prima prijs geven de FonePad met Android 4.1 de derde plek in de top 3 met beste Android tablets! Prijs: 249 euro.

 

Top 3 Windows tablets

 

Microsoft Surface Pro beste koop Windows 8 tablet1. Microsoft Surface met Windows 8 Pro

Nieuw in de Nederlandse winkels is de Surface Pro, de tweede tablet-pc van Microsoft. De Surface Pro is een high-end Windows 8 Pro tablet. In combinatie met de Type Cover (zelf los aan te schaffen) en de stylus (gratis meegeleverd) is de Microsoft Surface Pro op dit moment de beste Windows 8 tablet van dit moment.

 

HP Envy X2 tablet ultrabook (7)2. HP Envy x2

In de HP Envy x2 review vroegen we ons af of dit product de beste hybride tablet van dit moment was? Het antwoord: ja! Nummer 2 in de lijst met Beste Windows 8 tablets van deze maand, maar al maanden de beste hybride tablet-pc. Als je tenminste bereid bent om zo’n 1.000 piek neer te leggen voor deze top-tablet. Kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs.

 

acer-iconia-tab-w510 beste koop tablet windows 83. Acer Iconia W510

Een gouwe ouwe. Acer heeft met de Iconia W510 een van de meest goedkope 10 inch Windows 8 hybride tablet-computers weten te maken van dit moment. Het bijpassende dock is bijna verplicht om te kopen, aangezien dit een van de pluspunten is van dit apparaat. En ondanks een prijs die bijna de helft is van de high-end Windows 8 tablets en convertibles weet je zeker dat je met de Acer W510 geen miskoop doet.

 

Bekijk en vergelijk alle tablets in de tablet vergelijker. Bekijk hier een overzicht van de maandelijkse reeks Beste koop: beste tablets. Of bekijk de maandelijkse reeks: Beste koop: beste tablet abonnementen.

 

TabletGuide kiest maandelijks de beste tablets van dat moment. Deze top 3 tablet-pc’s wordt samengesteld op basis van de prijs kwaliteitverhouding door de redactie. TabletGuide heeft geen relatie met de tablet fabrikanten. Deze toplijst wordt samengesteld met behulp van de tablet vergelijker.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer