Nederlandse Microsoft Surface prijs bekend gemaakt

0

De kogel is door de kerk. De Nederlandse Surface met Windows 8 Pro is te koop vanaf 886 euro. Je kunt de 10,6 inch tablet pc met ingebouwde kickstand vanaf 30 mei kopen in de Nederlandse winkels. Dit maakt de tweede generatie Surface tablets bijna dubbel zo duur als het eerste model. Maar daarvoor krijg je wel een premium Windows 8 tablet, optioneel met een toetsenbord cover, voor terug.

De Surface tablet met Windows 8 Pro zal vanaf eind mei te koop zijn via de grote Nederlandse winkels, waaronder MediaMarkt, Saturn, Dixons, Mycom, Paradigit, Komplett en Computerland. Waarschijnlijk kun je de Microsoft tablet-pc in de loop van deze week al bestellen in de voorverkoop.

Voor 884 euro krijg je het model met 64 GB opslag capaciteit en zonder Touch Cover. Betaal je 100 euro meer dan krijg je de Surface Pro met 128 GB SSD opslag. Wil je de Touch Cover of de Type Cover kopen dan kosten deze respectievelijk €119,99 en €129,99 extra.

De Microsoft Surface Pro is dikker en zwaarder dan de Surface RT. Het gewicht komt neer op meer dan 900 gram en de tablet-pc is maar liefst 13,5 millimeter dik.

Dit komt omdat de Surface Pro, in tegenstelling tot de Surface RT, beschikt over een Intel procesor. De derde generatie Core i5, een speciaal model welke minder energie verbruikt (UE) is een van de redenen voor het grotere formaat. De dual-core proccessor met een snelheid van 1,7 GHz krijgt ondersteuning van twee ventilatoren voor de koeling.

Ook is een grotere accu om het apparaat aan te drijven. Volgens een medewerker van Microsoft die we gisteren spraken zal de praktische accuduur bij dagelijks gebruik tussen de 5 en 6 uur liggen.

Het beeldscherm ondersteunt IPS voor een brede kijkhoek en heeft een Full HD resolutie: 1920 bij 1080 pixels. Dit brengt de pixeldichtheid tot 208 pixels per inch.

De Microsoft Surface met Windows 8 Pro is een van de weinige Pro-tablets. Je ziet dat de meeste Windows 8 tablets en hybride modellen worden uitgerust met de standaardversie van Windows 8.

Bekijk hier alle Microsoft Surface Pro specificaties. Wil je alle mogelijkheden bekijken van Windows 8 Pro? Lees dan de kenmerken tussen Windows 8, 8 Pro en Windows RT. In de tablet kun je de specs van beide Microsoft tablets met elkaar vergelijken.

Op dit moment is de redactie bezig met een test van de Microsoft Surface Pro. Na het weekend zal een review verschijnen van deze Microsoft tablet-computer en bijbehorende accessoires.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.6 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 275 x 173 x 13.5 mm
  • Processor 3rd Gen Intel Core i5 Processor (dual-core)
  • Gewicht 903 gram
  • Opslagruimte 128 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer