Nieuwe versie Uitzending Gemist (NPO) nu geoptimaliseerd voor Android tablets

2

De Nederlandse Publieke Omroep heeft de populaire Uitzending Gemist applicatie een flinke update gegeven. Eindelijk is de applicatie wat gebruiksvriendelijker gemaakt voor het gebruik op Android tablets. De Uitzending Gemist app voor iOS had al een optimalisatieslag gemaakt voor gebruik op grotere touchscreens. Ook de Android smartphone app is verbeterd. De nieuwe versie van de Uitzending Gemist app voor Android is alleen beschikbaar op smartphones en tablet-pc’s met Android 4.0 en hoger.

Voor oudere Android versies blijft de oude app beschikbaar. Helaas is de tablet optimalisatie niet beschikbaar voor tablets met Android 2 en Android 3.

Het uiterlijk van de smartphone- en de tabletinterface heeft een flinke upgrade ondergaan. Zo werkt de Uitzending Gemist app met heldere tabbladen voor een goed overzicht van alle sorteer- en zoekmogelijkheden. Ook is de app sneller gemaakt, zo melden de ontwikkelaars. Helaas merk ik daar op mijn 10 inch Transformer tablet niet veel van.

De informatie bij een uitzending is in tabletformaat duidelijk zichtbaar naast een stilstaand beeld van de video. Klik je op het beeld dan start de desbetreffende uitzending in volledig scherm.

De Uitzending Gemist applicatie is beschikbaar voor Android, iOS, Windows Phone en Windows 8 en Windows RT. Een echte cross-platform applicatie dus. Met de app van de NPO kun je uitzendingen terugkijken van Nederland 1, 2 en 3 en terugluisteren van de Publieke radiostations. Links naar de desbetreffende app downloads vind je onder deze tekst.

Alle uitzendingen zijn nu nog beter te vinden door middel van categorieën, filters en sorteeropties. Zo kun je populaire afleveringen in één overzicht bekijken, of alle uitzendingen van een bepaalde dag, een bepaalde zender of een bepaalde omroep. Ook kun je natuurlijk zoeken op titel. Helaas zijn alleen de uitzendingen van de laatste 10 dagen terug te kijken via de app. Voor oudere uitzendingen, indien beschikbaar, wordt je doorverwezen naar de website.

Alle uitzendingen zijn in vierkante blokken weergegeven wat zeker op een tablet-pc een goed overzicht biedt.

De kwaliteit van de video’s kun je instellen in laag, normaal en hoog, afhankelijk van de snelheid van je verbinding of een eventuele datalimiet op je internetabonnement.

Screenshots

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Media en video
  • Downloaden

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

  1. Ik lees hier dat de nieuwe app “Uitzending gemist” ook gebruik kan worden voor “terugluisteren van de Publieke radiostations”. Dat is precies wat ik zoek, maar ik kan nog niet vinden hoe. Waar ik ook naar zoek binnen de app, ik krijg alleen maar TV uitzendingen.
    Hoe kom je bij de radio uitzendingen?

  2. hary van dooren op

    De app werkt redelijk op mijn tablet, maar zo goed als niet op mijn Android tv-stick (MK808b met 4.2). Laadt traag, hapert continu en staat regelmatig stil. Is er een oplossing?

Reageer