Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
18 maart 2013

Wederom bekent BlackBerry topman nieuwe BlackBerry tablet voor 2013 [UPDATE]

BlackBerry Playbook Logo - TabletGuide.nl

De noodzaak voor weer een ontkennend bericht uit Waterloo, het hoofdkantoor van BlackBerry in Canada, verdwijnt langzamerhand. Na verscheidene geruchten over een nieuwe BlackBerry tablet (1, 2) zijn het nu de medewerkers van het concern die hun mond voorbij praten. In februari werd een bekentenis van het Aziatische hoofd van de afdeling Developer Relations door het hoofdkantoor snel ontkracht. De uitspraak van de medewerker zou geen aankondiging zijn van een nieuwe PlayBook tablet in 2013. Nog geen maand later volgt een tweede bekentenis, wederom in het Oosten.

UPDATE - Toevallig sprak de nieuwe BlackBerry CEO vandaag in een interview over de mogelijke komst van een nieuwe BlackBerry tablet. Zie de update aan het einde van het artikel.


Tijdens een forum van BlackBerry gebruikers in Dubai zei het hoofd van product management van BlackBerry, Mike Al Mefleh, tegen Emirates 24/7 het volgende:

“We have a very clear road map. The company will launch six additional new devices in 2013,”

Op zichzelf geen opvallende uitspraak. Maar Al Mefleh voegde daaraan toe dat de BlackBerry Playbook een van deze nieuwe 6 toestellen gaat zijn.

De nieuwe Playbook tablet zou op BB 10 moeten gaan draaien. BB 10 werd in januari onthuld en is na bijna een jaar van afwezigheid van de telefoonfabrikant hèt nieuwe besturingssysteem dat het bedrijf uit het diepe dal moet gaan trekken. De eerste Playbook van BlackBerry zal ook een software update naar BB 10 krijgen.

Om de bekentenis nog eens te benadrukken sprak de topman van het Canadese bedrijf nogmaals over de nieuwe Playbook tablet die we kunnen verwachten:

“We are developing an all new NoteSmartly app for the Playbook, that will be released in time for the launch of the new BlackBerry PlayBook,”

Naast de dubbele bekentenis is duidelijk dat BlackBerry, dat voorheen RIM heette, ook de software aan het doorontwikkelen is.

RIM kondigde begin 2011 met een grote campagne de BlackBerry Playbook aan. De 7 inch tablet werd geen succes. Dat kwam niet eens omdat het een slecht apparaat was. De bekende eigenschappen van de BlackBerry software op smartphones, zoals de bekende e-mail applicatie, was niet op het apparaat aangebracht. Door het ontbreken van de synergie met de op dat moment uitermate populaire smartphones was zeer waarschijnlijk vanaf de start het grote pijnpunt.

Mede door het instorten van de smartphone-verkopen van BlackBerry ging het bedrijf lange tijd in een winterslaap om het wiel, in dit geval de software, voor zichzelf opnieuw uit te vinden. Met de nieuwe BB 10 software moeten de Canadezen de strijd weer aanhaken met Apple (iPhone) en Samsung (Galaxy telefoons met Android). Het is duidelijk dat voor BlackBerry ook een tablet bij het nieuwe product assortiment hoort.

In een interview met Australian Financial Review zegt Thorsten Heins, CEO van BlackBerry, het volgende over een mogelijke nieuwe BlackBerry tablet.

“I think the profit pool is very very thin. Kudos to Apple, I think they really managed to own that space, so it doesn’t make sense for me to just take this head on. I need to figure out, for my enterprise customers, for my consumers, for my BB10 audience, what can I do that provides them a mobile computing experience in the form factor of a tablet, which goes beyond just the puristic tablet experience.”

Als we een nieuwe Playbook kunnen verwachten, wat ik waarschijnlijk acht, dan zal dat dus geen dertien in een dozijn tablet zijn!

blackberry_playbook4

Blackberry Playbook

vanaf € 236.99
  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Blackberry Tablet OS
  • Schermresolutie 1024 x 600
  • Afmetingen 13 x 19.3 x 1 cm
  • Processor Cortex A9
  • Gewicht 425
  • Opslagruimte 16 GB / 32 GB / 64 GB /
  • Introductiedatum mei 2011
Alle specificaties >
Gemiddelde beoordeling na 2 gebruikersreviews:
8
Goed Mogelijkheden Briljant Scherm Redelijk Batterij Goed Gebruiksgemak Goed Opslagruimte Goed Vorm Goed Mobiliteit Redelijk Duurzaamheid
Lees de reviews > Schrijf een review

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.