Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief
6 januari 2011

Waar moet je op letten bij het kiezen van een tablet abonnement? [2/3]

Heb je een tablet gekocht en ben je op zoek naar een data abonnement? Of wil je direct een abonnement afsluiten en op die manier een goedkope of gratis tablet bemachtigen? TabletGuide helpt je bij het maken van je keuze!

Voordat je een data abonnement afsluit moet je op veel dingen letten. Die keuzes zijn belangrijk om het maximale uit je tablet te halen en om later niet voor verrassingen te komen staan. Bedenk goed waar je je tablet nu en in de toekomst voor wil gaan gebruiken. Wanneer je hem ook onderweg mobiel wilt gebruiken, ontkom je niet aan het afsluiten van een data abonnement. Maar dan gebruik je een tablet ook zoals hij eigenlijk bedoeld is!


Dit is deel 2 van de koopgids. Lees eerst deel 1, voordat je verder gaat.

Deze data abonnement koopgids behandelt 7 onderwerpen die van belang zijn voor het kiezen van je abonnement. De eerste twee vragen zijn in deel 1 behandeld.

7 belangrijke keuzes:

1. Bellen of niet bellen?
2. Postpaid of prepaid?
3. Postpaid: Sim-only, met tablet of prepaid?
4. Datalimiet of niet?
5. Snel of sneller?
6. Kort of lang?
7. SIM of micro SIM?

3) Postpaid: Sim-only, met tablet of prepaid?

Heb je gekozen voor een postpaid abonnement? Dan is het tijd voor de volgende keuze. Wanneer je al een tablet in je bezit hebt, dan hoef je deze keuze niet te maken. Heb je dat niet, dan is het zaak om te kiezen of je je nieuwe tablet wilt aanschaffen in combinatie met het postpaid abonnement of dat je allebei de producten los wilt aanschaffen.

Door je tablet en abonnement als combinatie te kopen heb je het voordeel dat je flinke korting krijgt op het toestel. Soms is je tablet zelfs gratis. Het nadeel van een dergelijke constructie is dat je meestal een abonnement voor een langere periode moet afsluiten en dat de maandelijkse abonnementskosten iets duurder zijn in vergelijking met een sim-only abonnement. Deze combinatieverkoop lijkt vaak voordelig, maar vergis je daar niet in. Uiteindelijk betaal je de tablet volledig af.

TabletGuide geeft je een overzicht van de meest interessante abonnementen i.c.m. een tablet.

Een sim-only abonnement is een aanrader voor iedereen die al een tablet heeft of die geen tablet wil aanschaffen in koppelverkoop. Bij een sim-only abonnement heb je meestal betere voorwaarden en gunstige tarieven. Je betaalt uiteraard wel de volle prijs voor je tablet.

TabletGuide geeft je een overzicht van alle sim-only abonnementen in onze vergelijker.

4) Datalimiet of niet?

Data-abonnementen hebben vaak een data-limiet. Dit betekent dat je een beperkte hoeveelheid gegevens mag ontvangen en/of verzenden per maand. Deze limiet kan gevolgen hebben voor het gebruik van je tablet.

Wanneer je de limiet overschrijdt, gaat bij de meeste aanbieders de snelheid van je verbinding drastisch omlaag. Hierdoor krijg je maken met een dergelijk lage snelheid dat bijvoorbeeld audio en video niet meer soepel via internet bekeken of beluisterd kan worden.

Er zijn ook abonnementen zonder datalimiet. Hierbij wordt altijd verwezen naar de Fair Use Policy. Je belooft dan aan de aanbieder dat je geen ongeoorloofd gebruik gaat maken van de dienst. Er wordt dan van je verwacht dat jouw dataverbruik niet teveel verschil laat zien met het gemiddelde verbruik. Voldoe je hier niet aan, dan kan de snelheid van de verbinding omlaag worden geschroefd of kunnen er meer kosten in rekening worden gebracht.

Vergelijk alle datalimieten in onze vergelijker.

Vervolg koopgids data-abonnementen

Dit was het tweede deel van de data-abonnementen keuzehulp. Lees verder in deel 3 van deze keuzehulp.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.