Samsung Galaxy Tab geen Honeycomb update? [UPDATE]

dinsdag, januari 4, 2011 om 12:27 door Bert

Android 3.0 Honeycomb voor tablets zal een dual-core ARM Cortex-A9 processor nodig hebben om goed te draaien, zo zegt Bobby Cha, directeur van de Koreaanse tablet producent Enspert. Dit betekent dat veel van de huidige Android tablets geen upgrade zullen kunnen krijgen naar Honeycomb en dat geldt dus ook voor Samsung’s paradepaardje, de Galaxy Tab. De Tab heeft een Cortex A8 processor en deze zal volgens de Koreaan niet krachtig genoeg zijn om de nieuwe Android versie soepel te laten lopen. Dat betekent dat de Samsung Galaxy Tab alleen een update zal kunnen ontvangen naar Gingerbread, oftewel Android 2.3.

Een tweede tekortkoming is het scherm met een resolutie van 1024 x 600, omdat 1280 x 720 het minimum zal zijn waarop Honeycomb draait. Dat valt tenminste af te leiden uit het feit dat een scherm niet kleiner mag zijn dan 7 inch:


Honeycomb does not require 10-inch [screens] … it’s going to go as small as 7 inch.

Aldus Bobby Cha tegen PCMAG.

Afgelopen maand werd Honeycomb voor het eerst aan de wereld getoond toen de nieuwe versie van Google Maps op een Motorola prototype werd gedemonstreerd. Google deed daarbij geen uitspraken over systeemeisen en tot nu toe is daar nog niets officieel over naar buiten gebracht. Als de uitspraken van Cha waar blijken te zijn, zullen veel vroege kopers van Android tablets een kleine teleurstelling te verwerken krijgen, wanneer hun apparaat niet de langverwachte update naar 3.0 zal krijgen. Deze versie van Android wordt gezien als de eerste versie die volledig geschikt is voor gebruik op tablet pc’s.

Google kondigde eerder aan dat ze werken aan een modulair Android, waarbij het besturingssysteem uit onderdelen opgebouwd is. Daarbij kunnen ook onderdelen worden vereenvoudigd of weggelaten om zo een ‘light’ versie van het OS samen te stellen. Dit vooruitzicht zou een doekje voor het bloeden kunnen zijn wanneer je tablet op versie 2.3 zal blijven steken. Wellicht dat in de toekomst alsnog een update mogelijk wordt, waarbij de zwaardere onderdelen van het OS achterwege worden gelaten.

Update 07/01: Een topman van Google heeft via Twitter bovenstaande zaken ontkracht. Hij schrijft:

#dejavu Random note: there’s no hard minimum processor requirement for Honeycomb. Trust me, if there were I’d know.



  • Richard

    Als dit waar is, dan ben ik daar wel goed ziek van. J
    Ik ging er bij aankoop van mijn tab wel van uit dat hij sowieso Android 3.0 zou gaan draaien, uiteindelijk. Dan pas wordt deze tablet echt een tablet.

  • http://www.tabletguide.nl Leon

    Hier precies hetzelfde… Bij aankoop wist ik dat het niet goedkoop zou zijn, en dat ik misschien beter kon wachten. Maar met de updates in het achterhoofd heb ik ‘m toch gekocht.

    Daarna word ik eerst genaaid door de Cashback die ik niet krijg van Samsung, omdat ik ‘m in Duitsland heb gekocht.

    En als dit nu waar blijkt te zijn dan krijgen we ‘slechts’ een upgrade naar Gingerbread (2.3) en niet naar het echte tablet-besturingssysteem Honeycomb!

  • Mathieu

    Wat the F*ck, de verkoper zij mij dat het geen probleem zou zijn voor de update, anders zouden ze ook géén tablets meer verkopen.
    Dit zou echt K.. zijn!!

  • http://www.tabletguide.nl Leon

    Hi Mathieu,

    Het is nog niet zeker of dit het geval is. Zoals in de update staat beschreven zijn er ook aanwijzingen dat de Galaxy Tab gewoon geupdate gaat worden naar Honeycomb…

  • http://www.autokiosk.nl Ted

    Uiteraard wil ik Honeycomb, maar ik heb nu al zo ontzettend veel plezier van mijn tablet, dat ik het voor lief neem als het bij 2,3 blijft. Wachten op de nieuwe. En een nieuwe cashback-actie, want ik zat er mooi naast als vroege koper…

blog comments powered by Disqus

Poll

Waarom bezoek je TabletGuide?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste reacties

Laatste Forum Berichten

  • slechtzienheid en een tabled

    geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door Leon over 31 maart 2011 in 10:58 PM

  • Hallo

    geplaatst in forum Stel jezelf voor  door Polly over 29 maart 2011 in 1:51 PM

  • Video's omzetten naar iPad-bestanden?

    geplaatst in forum Tips en trucs voor iPad  door Dirk over 18 maart 2011 in 3:01 PM

  • Chinese Tablet

    geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door Leon over 17 maart 2011 in 12:06 PM

  • puzzel

    geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door mus over 16 maart 2011 in 2:17 PM

Archief