Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief
24 november 2012

Microsoft nog niet ‘on target’ met aantal Windows 8-apps

Microsoft loopt achter met het aanbieden van applicaties in haar Windows Store. De software-gigant uit Redmond had als doel gesteld om maar liefst 100.000 applicaties voor Windows 8 aan te bieden in haar software-bibliotheek. Op dit moment, ongeveer een maand na de introductie van Windows 8, is het aantal net de 20.000 gepasseerd. Het merendeel van de apps is gratis te downloaden, zo melden de specialisten van WinAppUpdate die de Windows Store goed in de gaten houden.

Om het aantal te kunnen halen moeten in de komende twee maanden nog zo’n 80.000 applicaties worden ontwikkeld en aangeboden in de Windows Store. Microsoft richt haar pijlen daarvoor op software ontwikkelaars. Metinformatie en aanmoedigingscampagnes proberen de Amerikanen ontwikkelaars te overtuigen van de kracht van Windows 8 en het nut van de meerwaarde van bijpassende applicaties.


Afhankelijk van het land van waaruit je de Windows Store benadert kun je kiezen uit een overzicht van Windows 8 apps. Slechts de helft van alle Windows 8-applicaties is beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

Windows RT

Wat de beschikbaarheid van Windows RT-applicaties is is ons onbekend. Windows RT is een ander besturingssysteem dan Windows 8, met haar eigen voordelen en nadelen.

Windows 8-apps zijn niet per definitie te downloaden binnen Windows RT. Zo heeft Google, bijvoorbeeld, op dit moment slechts de Windows 8-versie van Chrome gepubliceerd en niet de Chrome browser voor Windows RT.

Windows Store

Microsoft hecht veel belang aan het aanbod van de Windows Store omdat deze passen binnen de nieuwe stijl van Windows 8 en goed kunnen functioneren met de nieuwe interface. Traditionele Windows-programma’s werken ook binnen Windows 8 maar maken geen gebruik van de nieuwe voordelen van het besturingssysteem.

Vooral tablet-liefhebbers hebben belang bij een snelle ontwikkeling van Windows 8-applicaties aangezien de nieuwe vormgeving en interface is ontwikkeld om optimaal te functioneren op een groot touchscreen.

Via: Tweakers.net

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.