Google Nexus 7 kan SMS sturen en ontvangen

2

De collega’s van TabletBlog.de hebben ontdekt dat de Google Nexus 7 3G SMS berichten kan verzenden en ontvangen. Root toegang is daarvoor niet eens nodig. Het enige dat je nodig hebt is de app GO SMS Pro. Na installatie van de app kun je direct beginnen met het sturen van SMS berichten via je SIM kaart.

Standaard Jelly Bean app

Maak je liever gebruik van de standaard Jelly Bean app voor SMS? Dan zul je de Nexus 7 wel moeten rooten. Voor meer informatie over dit proces verwijzen we je door naar Google.

Bellen

Bellen met je Nexus 7 is op dit moment nog niet mogelijk. Je kunt wel naar de Nexus 7 bellen, maar opnemen is niet mogelijk. De tablet ontvangt wel netjes een SMS met de gegevens van de gemiste oproep.

WhatsApp

Met een SIM kaart in je Nexus 7 en dus een eigen telefoonnummer voor je tablet, moet het ook eenvoudig zijn om WhatsApp te installeren en autoriseren. Daarmee heb je dus ook nog eens een gratis alternatief voor het sturen van SMS berichten.

Recensies in de Play Store klagen over een stortvloed aan notificaties in de app. Volgens de makers is dit inmiddels opgelost.

Downloaden: GO SMS Pro (gratis)

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

2 reacties

 1. Beste Edwin,
  Heb je al gelezen welke permissions Go SMS Pro wil hebben? Dit is een zeer gevaarlijke app! En durf jij Go SMS Pro dan nog aan te bevelen, tegen de achtergrond van het misbruik van SMS-berichten, dat thans op Android mogelijk is?
  Groeten,
  Vic

  • De app vraagt toegang tot je contacten (logisch), sms versturen (logisch), sms ontvangen (logisch), bestandssysteem (logisch ivm MMS), audio (logisch), foto’s (logisch ivm MMS), locatie (minder logisch), netwerk (redelijk logisch), en een aantal functies voor de gebruikservaring, zoals scherm en UI controle.

   Het is nogal wat, maar het klinkt allemaal aannemelijk. Of je dat wilt toestaan, dat is altijd je eigen keuze.

Reageer