iBood aanbieding: Allwinner A13 Android 4.0 tablet met standaard [VIDEO]

10

iBood heeft weer een tablet in de aanbieding. Dit keer gaat het om een onbekend merk, een heuse budget tablet. Deze 7-inch Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) tablet-pc van het merk Allwinner kost ‘nu slechts €69,95’ (plus €5,95 verzendkosten) volgens de dames en heren van iBood. Voor deze prijs wordt ook nog eens een tablet standaard meegeleverd. De standaard vraag luidt ook nu weer: is dit een goede aanbieding?

In dit artikel zullen we niet de informatie van de iBood-pagina’s herhalen. Deze vind je in op deze pagina als je doorklikt ‘meer informatie’. In dit artikel zullen we de gegeven informatie benadrukken.

We moeten zeggen dat we deze tablet zelf niet hebben kunnen testen. Onze bevindingen baseren zich op ervaringen van soortgelijke budget tablets waarvan er meer dan genoeg te koop zijn in Nederland.

Als eerste wil ik enkele punten aanstippen die genoemd worden door iBood

 • 7 inch beeldscherm: dit moet je liggen. Sommigen zweren bij een 7-inch formaat, anderen vinden dit veel te klein. Ter vergelijking, een 7-inch tablet past ongeveer 2 keer in een 10-inch tablet, zoals bijvoorbeeld de iPad. De resoluite (480 x 800) is echter zeer laag, wat geen scherpe beelden op zal leveren. Een 5-punts capacitief scherm is dan wel weer zeer goed.
 • Android 4.0 met Play Store: in principe is dit uitstekende en gebruiksvriendelijke software. Normaal is 512 MB RAM, zoals in deze Allwinner tablet is geplaatst, voldoende om de software te draaien maar zal de software niet snel zijn.
 • 1 GHz processor: de extra informatie meldt ‘een van de snelste en meest krachtige 7-inch tablets op de markt’. Mijn reactie is duidelijk: vergeet het maar. Ik durf zelfs te beweren dat dit een van de langzaamste 7-inch tablets op de markt is met deze specificaties. Inmiddels zijn veel snellere apparaten op de markt. De snelheid van deze Allwinner A13 tablet is te vergelijken met  een Android smartphone van zo’n 2 à 3 jaar geleden.
 • 3D accelerator: leuke naamgeving voor een grafische processor, maar verwacht geen 3D-beelden op deze tablet!
 • Accuduur 4 – 6 uur: denk in de praktijk eerder aan 4 uur in plaats van 6 uur, bij normaal gebruik.
 • USB-aansluiting: aan de visual te zien is het een micro-USB host & slave-poort, waarbij een verloopkabel wordt meegeleverd om bijvoorbeeld USB-sticks op aan te sluiten (indien compatibel).
 • Meerdere documenten naast elkaar: in de extra informatie-tekst wordt dit beweerd. De schrijver heeft waarschijnlijk nog nooit met deze Android-tablet gewerkt. Het is namelijk niet mogelijk om meerdere apps naast elkaar te draaien binnen Android. Daarnaast is een 7-inch scherm met deze resolutie niet geschikt om twee documenten naast elkaar te bekijken, als dit al zou kunnen.

Prijs

De prijs van zo’n 70 euro is erg goed te noemen, maar het is niet beslist een aanbieding van €159,90, zoals wordt beweerd. Cheaptech.nl heeft deze tablet (zonder tablet standaard) voor exact dezelfde prijs in haar virtuele etalage staan.

Ter vergelijking: er zijn verschillende 7-inch en 8-inch tablets van Yarvik en Archos op de markt in het prijssegment van 70 tot 150 euro. Sommige tablets zijn qua specificaties vergelijkbaar. Ga je richting de 150 euro dan heb je al snel veel betere modellen in je handen.

Een andere optie is het wachten op de Google Nexus 7, welke vanaf het einde van deze week weer in de verkoop zal zijn. Je hebt dan voor 250 euro een 32 GB quad-core 7-inch Google-tablet (gemaakt door ASUS) met het allernieuwste Android besturingssyteem. 250 euro is veel meer geld, maar deze tablet is ook stukken beter.

Goede aanbieding?

Is dit een goede aanbieding van iBood? Dat hangt er van af wat je wilt doen met deze Allwinner A13 tablet. Voor 70 euro kun je bijna geen miskoop doen op tablet-gebied. Besef je alleen wel dat je te maken hebt met een verouderd model met matige specificaties. Deze tablet is geschikt om mee te surfen over het internet, boeken mee te lezen en simpele applicaties mee te spelen zoals Angry Birds, Fruit Ninja en WordFeud. Verwacht geen snelle tablet met scherp beeldscherm.

Video’s

Video van iBood:

Video van dezelfde tablet van Cheaptech

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Android 4Android 5
 • Schermresolutie 1280 x 800
 • Afmetingen 199 x 120 x 10.5 mm
 • Processor NVIDIA Tegra 3 quad-core processor
 • Gewicht 340 gram
 • Opslagruimte 16 / 32 / 8
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

10 reacties

 1. Als je dan al toch weinig te besteden hebt dan kun je beter even doorsparen en als je niet kan wachten dan zou je de tablets van bijv. Qware kunnen proberen. De huidige 7inch Pro3 heeft 1GB werkgeheugen en 4GB opslag en 1,2 GHz processor, Android 4.03 en officiele Google Play market en kost 99,95 euro bij Intertoys.
  http://www.intertoys.nl/games/qware-tablet-zwart-7-inch-pro3-581520.html

  Of bij Trekpleister en Kruidvat worden ook voordelige 7inch capacitive overigens allen met een single core processor.

  https://www.trekpleisteronline.nl/product/77137/7AndroidtabletPC.html 64,99 euro (inmiddels uitverkocht) heeft 7inch scherm, 1GB werkgeheugen en 4GB opslag, Cortex A9 1.2 Ghz processor, Android 4.03, Google en Google Play market?

  https://online.kruidvat.nl/product/70563/Android40prolinetabletpc.html?token=-1
  heeft 7inch IPS scherm (1024x600resolutie), 512MB of 1GB werkgeheugen? en 8GB opslag, 1.2 Ghz Cortex processor, Android 4.03, Google en Google Play market? en kost 99,95 euro

  Uit ervaring met Qware Pro3 (met 512MB werkgeheugen) weet ik dat een single core processor i.s.m. Android 4 eigenlijk te traag is zeker als er slechts 512MB werkgeheugen in zit. Een dual core of beter nog een quad core met 1GB werkgeheugen werkt een stuk vlotter maar op dit moment zul je dan al snel 200-250 euro moeten betalen (denk aan de Asus/Google Nexus7) of budget merken als Yarvik of Point of View, Archos, Qware voor 10/9.7inch versies.

 2. Ik zou deze speelgoed tablet Allwinner A13 niet kopen! Als je graag problemen wilt moet je het wel doen net als die rommel van Qware!
  Spaar gewoon even door en koop een echte tablet die wel goed werkt, zoals bijv. de iPad!

  • Hallo Robin,

   Dacht de tablet voor niet veel meer te gebruiken; nog een fotootje en mogelijk nog wat Excel administratie onderweg..

   Maar praktisch over de mobiele internet aansluit mogelijkheid, onderweg….

   kan het net zo als een mobieltje/smartphone, dat ik met een simonly-abonnement of prepaid kaartje, met voldoende Mb’s zelfstandig verbinding maak ?
   Of moet het anders ?

   gr Mnfrd

 3. voor mijn werkzaamheden op locatie en onderweg zou het gemakkelijk zijn dat ik de tablet online kan gebruiken (internet, mail).
  past er in de tablet een simonly card, zodat internet werkt als op een smartphone?

  • Als je ‘m voor je werk onderweg wilt gebruiken zou ik niet deze ‘speelgoed’ tablet kopen, maar een echte tablet zoals de iPad met 3G, in de iPad met 3G/4G kun een simonly of prepaidsim in stoppen en overal op Internet! Werkt perfect!

   • lekker zo’n snelle reactie Goof!

    -de simonly past niet in het speelgoed, bedoel je…

    in dat geval,,,,,
    ‘blijf ik hier geen minuut langer’ !

    gr mnfrd

Reageer