AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
1 november 2012

De eerste iPad Mini reviews. Wat is de mening van de experts?

De verkoop van de iPad Mini laat niet lang meer op zich wachten. De grootste internationale techblogs hebben inmiddels de tijd gehad om de kleine iPad te testen. De eerste reviews zijn dan ook verschenen op  het wereldwijde web. TabletGuide.nl zet de meningen van de drie meest interessante meningen op een rij.

Slashgear
Slashgear geeft aan dat de iPad “resolutely Apple” is.


“De iPad Mini destilleert de essentie van de 9,7-inch iPad - iOS applicatie compabiliteit, multimedia functionaliteit, premium bouwkwaliteit en uitgebreide connectiviteit - zonder te worden meegelokt in de onnodige strijd naar een goedkoop prijspunt.”

De iPad Mini is niet een apparaat dat je koopt omdat je de ‘standaard iPad’ niet kunt betalen. De keuze tussen een grote en kleinere iPad moet een duidelijke afweging zijn, afhankelijk van factoren zoals mobiliteit, gebruiksgemak en functionaliteit.

Engadget
De experts van Engadget zijn het hier mee eens.

“Dit is niet een standaard Apple tablet die goedkoper is gemakt. De iPad Mini is geen verkleinde iPad. Dit is in veel opzichten de beste tablet die ooit is gemaakt. Een ongelofelijke dunne, lichte, goed-geconstrueerd apparaat dat een fenomenale accuduur biedt.”

Engadget geeft in haar review van de iPad Mini aan dat de resolutie een punt van aandacht is, aangezien deze niet RETINA is.

In vergelijking met de Android concurrentie is Engadget duidelijk. Een vergelijking met de Kindle Fire HD, zoals Amazon zelf op haar homepage publiceerde, is niet mogelijk, aangezien de commerciële doelstelling van beide tablets anders is. Daarnaast zegt dat de iPad Mini op veel punten, zoals het ontwerp en de bouwkwaliteit, beter is dan de Nexus 7.

The Verge
Als laatste de experts van The Verge die in een uitgebreide review de testresultaten van deze kleinere iPad hebben gepubliceerd. Altijd handig is het puntenoverzicht dat aangeeft op welk aspect de tablet goed of minder goed presteert. Natuurlijk scoort bij The Verge het ecosysteem de volle 10 uit 10 punten. Dit punt wordt door geen enkele reviewer betwiest. Ook het ontwerp, de accuduur en de kwaliteit van de speakers worden geroemd met een 9 als punt. Als enige mindere puntje, hoewel nog steeds een ruime voldoende scorend, is het display. Met 7 uit 10 is dit het slechts scorende onderdeel in deze review.

Reviews

Raak je niet uitgelezen over de iPad Mini? Dan hebben we dit overzicht van links voor je gemaakt.

iPad Mini specificaties
iPad Mini prijzen en beschikbaarheid (na start verkoop)
iPad Mini handleiding
iPad Mini review - CNET
iPad Mini review - The Guardian 
iPad Mini review - Nu.nl
iPad Mini review - Telegraaf 

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

3 reacties

  1. En weer dat woordje ‘premium’ bij het schrijven van een review over een massa-artikel als een (kleine) tablet.
    Dat mensen enthousiast zijn over een product is prima, maar van dat continu op een podium plaatsen van Apple wordt ik langzamerhand erg moe.
    Toen de iPad 3 uitkwam waren de artikelen laaiend enthousiast over de hoge resolutie en werd dat punt gebruikt om elke concurrent af te kraken. Nu komt de iPad Mini met een zeer matig scherm op de markt en wordt gedaan alsof het plotseling niet meer belangrijk is.
    En begin alstublieft niet over het woord ‘connectiviteit’, want als de iPad-serie ergens zeer slecht mee scoort dan is het dat wel.

    • Volgens mij scoort alles appel op staat een 10. Gewoon, omdat er een appel op staat.
      Deze reviews zijn dan eerder een reclame plaatje dan een nuttige kritische noot.

  2. Zijn de specs van de ipad mini niet bijna hetzelfde als die van de ipad2.
    Alleen het formaat is anders.
    Dus voor 5 euro meer heb je een grotere ipad,de 9,7 inch in plaats van de 7,9 inch.
    Maar ik kan het natuurlijk vreselijk mis hebben.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.