‘Google onthult Nexus 7 met 32 GB, Nexus 7 met 3G en Nexus 10’

0

De doorgaans goed ingelichte redacteurs van Thenextweb.com hebben interessant nieuws over het aanstaande Google Android evenement van 29 oktober. Hoewel de uitnodiging van het evenement in New York refereert naar de applicatiewinkel genaamd de Play Store en naar een update van Google’s Siri-variant Google Now, zegt een ingewijde tegenover de techblog dat Google heel wat Nexus tablet-nieuws zal brengen.

32 GB

De Google Nexus 7 met 32 GB is inmiddels geen geheim meer. Nadat deze variant van de 7-inch Google tablet in onder andere een Spaanse Phonehouse folder verscheen en ook een Nederlandse introductie van deze variant vrijwel zeker is duiken wereldwijd nieuwe aanwijzingen op. De enige vragen die resten zijn de verkoopdatum van het product en de prijs.

In Spanje wordt een prijs gemeld van 279 euro voor de 32 GB versie. Als deze prijs klopt dan zal de 16 GB-versie in Europa wel wat goedkoper worden. De bron van Thenextweb meldt dat de 32 GB-versie dezelfde prijs gaat krijgen als de huidige 16 GB versie, namelijk 249 dollar. De 16 GB-versie zal in prijs gaan dalen tot 199 dollar. De 8 GB-versie zal dan verdwijnen.

Inmiddels is de 32 GB variant zeker voor Nederland. Verschillende bronnen melden ons een start van de verkoop ergens in het begin van november.

3G

Opvallend is de melding van een 3G-variant van de Nexus 7. Hoewel een kleinere consumptie-tablet ideaal zou zijn voor mobiel gebruik heeft Google in eerste instantie gekozen voor een WiFi-model om de prijs te drukken.

Als een 3G-versie uitkomt dan vragen we ons af wat de prijs zal worden. Apple en veel Android-concurrenten durven 100 euro meer te vragen voor de implementatie van een 3G-module. Google kennende zal dit stukken minder zijn.

Samsung

De geruchten over een samenwerking tussen Google en Samsung over de productie van een Nexus 10 tablet gaan al de hele maand rond. De bron maakt hier ook melding van. Op 29 oktober zal Google deze Nexus 10-tablet en de samenwerking met Samsung bekend maken. Het beeldscherm zou een resolutie krijgen 2.560 bij 1.600 pixels, wat zo’n 300 pixels per inch zou betekenen ten opzichte van 264 pixels per inch van de Nieuwe iPad.

Verder zou LG Nexus 4 gelanceerd worden.

Android 4.2

Deze Google / Samsung Nexus 10 zou, net als de Google / ASUS Nexus 7, een update krijgen naar Android 4.2. Deze software update behoudt de naam ‘Jelly Bean‘. Nieuwe onderdelen van Android 4.2 zouden een update van Google Now zijn, nieuwe snelheidsoptimalisaties en gebruikersprofielen.

Ook krijgt de Play Store een flinke update, met ‘Content in the center’. Zo zou het mogelijk moeten worden om Play Store-content, zoals e-books, muziek of video’s, te benaderen vanuit een widget.

Hoewel dit niet onderdeel is van de geruchten hopen we natuurlijk dat de Play Store in Nederland eindelijk wordt opengesteld voor andere diensten, zoals Google Books, Google Music en de verkoop of verhuur van films en series via de Play Store.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4Android 5
  • Schermresolutie 1280 x 800
  • Afmetingen 199 x 120 x 10.5 mm
  • Processor NVIDIA Tegra 3 quad-core processor
  • Gewicht 340 gram
  • Opslagruimte 16 / 32 / 8
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer