Nexus 7 32 GB komt eraan. Prijs: 279 euro.

2

Al enkele dagen hoorden we verschillende geruchten over de mogelijke komst van een 32 GB-versie van de Nexus 7 tablet. Aangezien de geruchten onbevestigd waren is hier geen melding van gemaakt. Vandaag verschijnt echter een opvallende folder van de Phonehouse in Spanje, waarin de Nexus 7 met 32 GB opslag capaciteit wordt aangekondigd, inclusief de prijs.

UPDATE 16/10/2012 – Inmiddels is bekend geworden dat in november 2012 ook een 32-GB versie van ASUS’ Nexus 7 tablet te koop zal zijn in Nederland. De adviesprijs hiervan bedraagt waarschijnlijk 279 euro.

De Nexus 7 was direct na de start van de verkoop in Nederland populair. De goedkope maar krachtige Android 4.1-tablet kreeg veel lof, maar ook wat kleine puntjes van kritiek. Een van de kritiekpunten was de afwezigheid van een microSD-slot. Dit in combinatie met de relatief kleine opslag capaciteit, om de prijs van de Nexus tablet laag te houden, houdt mogelijke kopers af.

De komst van een 32 GB-versie van de Nexus tablet, gemaakt door ASUS, ligt dan ook voor de hand. De geruchten die eerder rondgingen waren plausibel maar waren onwaarschijnlijk of hadden geen mogelijkheid om nagetrokken te worden.

Vandaag verschijnt echter een huis-aan-huis folder van The Phonehouse in Spanje, welke ook online is in te zien. Op pagina 55 zien we een Nexus 7 met opvallend genoeg de vermelding dat je ook een 32 GB-versie kunt kopen. De prijs bedraag 279, zonder abonnement.

Aangezien The Phonehouse een grote internationale telefoon- en abonnementenverkoper is kunnen we aannemen dat de informatie correct is. Zeker omdat de folder een betrouwbaar medium is met producten die snel te koop (zullen) zijn.

Ook de prijs is opvallend. Een 16 B-versie kost slechts 2 3 tientjes minder. Andere tablet-fabrikanten vragen al snel tot 100 euro meer voor een verdubbeling van de opslag capaciteit. Met deze opstelling zullen Google en ASUS zichzelf willen garanderen dat ze de beste Android-tablets voor een zo laag mogelijke prijs willen aanbieden.

Houd TabletGuide.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Via: Hardware.info, GoogleNexus.fr

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Android 4Android 5
 • Schermresolutie 1280 x 800
 • Afmetingen 199 x 120 x 10.5 mm
 • Processor NVIDIA Tegra 3 quad-core processor
 • Gewicht 340 gram
 • Opslagruimte 16 / 32 / 8
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

 1. 16Gb kost toch 249 Euro?
  Dan is 32Gb voor 279 geen 2 tientjes maar 3 tientjes duurder

  Verder goede zaak maar persoonlijk had ik liever een SD slot gezien.

  Klopt, is aangepast – REDACTIE

Reageer