AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
18 september 2012

ASUS PadFone 2 duikt op

ASUS-Transformer-Pad-300T-intro

Ondanks dat de ASUS PadFone in slechts enkele landen verkocht wordt, en we niet hebben meegekregen dat het apparaat in die landen een succes is, lijkt het niet dat het Taiwanese bedrijf het product bij het grof vuil heeft gezet. Een tweede versie van de netbook-tablet-smartphone-combinatie dook namelijk op in een benchmark test, zo merkte een Japanse blog op. In deze testresultaten, die natuurlijk niet defintief hoeven te zijn, zien we sublieme specificaties voorbij komen.

Zo heeft de opvolger van de ASUS PadFone en PadStation een hoeveelheid werkgeheugen zoals we dat nog nooit eerder zagen, namelijk 3 GB. Volgens Pocketdroid.com herbergt de PadFone 2 een APQ8064 Snapdragon S4 Pro-processor. Deze quad-core chipset kan een snelheid bereiken van 1,5 GHz. Tijdens het uitvoeren van de benchmark test kwam Android 4.0.4 naar voren als besturingssysteem, hoewel dat natuurlijk in de loop van de tijd kan veranderen.


Benchmark resultaten tonen wel vaker (onbewust) nieuwe modellen van Android-tablets. Ontwikkelaars willen met deze tests, die gedaan worden door middel van applicaties van derde partijen, de prestaties van de tablet meten met de concurrentie. Veel van deze tests verzenden de resultaten van de benchmark tests naar haar eigen servers, met daarbij enkele gegevens over de tablet zelf.

ASUS lijkt niet stil te zitten als het om de PadFone gaat. Dit is opvallend te noemen want de ASUS PadFone is in slechts enkele landen, waaronder Taiwan (losse verkoop) en Italië (in combinatie met een telefoonabonnement). In Nederland is de PadFone niet te koop en zal dit ook niet meer gaan gebeuren.

Ben je benieuwd hoe dit unieke apparaat precies werkt? Bekijk dan hier de foto’s en de video van onze ASUS PadFone & PadStation hands-on review.

Via: Pocketdroid.com

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.