Lenovo ThinkPad Tablet 2 hands-on review [VIDEO]

0

Lenovo staat bekend in Nederland als belangrijke leverancier van zakelijke pc’s en laptops. Toen de tablet populair werd probeerde Lenovo het met de ThinkPad Tablet, een op Android gebaseerde zakelijke tablet-pc. En dat is lastig, aangezien het Android systeem nog niet is ingeburgerd in de zakelijke markt. Met de ThinkPad Tablet 2 is Lenovo in staat om hogere ogen te gooien. Door te kiezen voor Windows 8 zullen zakelijke gebruikers en IT-afdelingen van bedrijven eerder geïnteresseerd zijn. In deze hands-on review, met video, laten we je alle aspecten zien van de Lenovo ThinkPad Tablet 2.

Zakelijk & consument

Hoewel Lenovo een groot marktaandeel heeft in het zakelijke segment zal het bedrijf zich steeds meer gaan richten op de consumentenmarkt. Dit zien we onder andere in een andere line-up van 3 Android tablets (Lenovo IdeaTab’s) die met het Android OS de consumentenmarkt moeten gaan veroveren. Meer over deze IdeaTab’s lees je later op TabletGuide.nl.

Lenovo ThinkPad Tablet 2

Zoals gezegd, de Lenovo ThinkPad Tablet 2 is een heuse zakelijke tablet-computer. Dat is niet alleen te zien door de installatie van Windows 8 Pro. Onder andere de degelijkheid van de tablet straalt dat uit, ondanks dat het apparaat slechts 9 millimeter dun is en minder dan 600 gram weegt.

Ondanks deze eigenschappen heeft Lenovo flink wat features in de ThinkPad Tablet 2 weten te verwerken. Zo vind je onder andere een optionele vingerafdrukscanner aan de achterzijde en beschikt deze Lenovo tablet over een NFC-chip.

De tablet beschikt over een opslagruimte voor de meegeleverde digitale stylus. Ook is een op maat gemaakt docking station (met extra USB-poorten en een VGA-poort) en een keyboard dock ontwikkeld.

De ThinkPad Tablet 2 draait op een nieuwe Intel-processor (ATOM) waar we de exacte details nog niet van kennen. Met 2 GB RAM en 64 GB opslag kom je een heel eind. Het beeldscherm meet 10,1 inch. Meer over de specificaties en alle aansluit-opties kun je zien in onderstaande review video. Of bekijk hier alle Lenovo ThinkPad Tablet 2 specificaties.

Windows 8

Windows 8 Pro zal zich nog moeten bewijzen in de zakelijke wereld. Lenovo kan natuurlijk niets anders dan het brengen van deze software, aangezien dit het eerste Windows-product is dat volledig geoptimaliseerd lijkt te zijn voor grote aanraakschermen. Aangezien slechts een test-versie van Windows 8 Pro is geïnstalleerd zullen we dit verder niet behandelen in deze review en de video.

Lenovo ThinkPad Tablet 2 hands-on review

Lenovo ThinkPad Tablet 2 hands-on review [foto’s]

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer