Samsung ATIV Tab Hands-on Review [VIDEO]

0

We hebben al veel nieuwe Windows tablets gezien en getest op de IFA 2012 en het valt op dat de meeste tablets met een keyboard worden verkocht. De Samsung ATIV Tab is de uitzondering, want deze Windows RT tablet is weer een échte tablet die volledig vertrouwt op zijn eigen touchscreen. De tablet is 8,9mm dik en weegt 570 gram en dat voelt behoorlijk licht aan. Zeker in verhouding tot de Windows 7 tablets die we tot nu toe gewend zijn.

De tablet ziet er mooi uit. De achterkant voelt plastic aan, maar oog aluminium met een geborsteld oppervlak. Onder het scherm vinden we de inmiddels bekende Windows knop die dienst doet als home-button. Aan de achterzijde is een camera geplaatst met LED flitser, met een kwaliteit van 5 megapixel. De webcam aan de voorkant heeft een kwaliteit van 2 megapixels.

Het 10-inch scherm heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels. In het frame zijn een USB poort, micro-HDMI en microSD kaartlezer geplaatst. Daarnaast is hij uitgerust met een NFC chip, om op korte afstand met andere apparaten te communiceren. De Samsung ATIV Tab komt in een versie met 32GB opslagruimte en een versie met 64GB opslagruimte.

We hebben de Windows RT installatie kort getest, maar deze kende nog wel wat problemen. In onderstaande video zie je onze bevindingen. Een uitgebreide review van Windows RT zullen we maken zodra de finale versie beschikbaar is.

Concluderend kunnen we zeggen dat we onder de indruk zijn van het uiterlijk van de Samsung ATIV Tab. Ook Windows RT ziet er veelbelovend uit, al zaten er in deze versie nog wat foutjes. Een écht oordeel kunnen we pas vellen met de uiteindelijke release in combinatie met de verkoopprijs.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer