HP Envy x2 Hands-on Review [VIDEO]

0

HP heeft na de onsuccesvolle TouchPad eindelijk weer de moed om opnieuw de tabletmarkt te betreden. Dit keer met Windows 8 als besturingssysteem. Wij kwamen de HP Envy x2 tegen tijdens het ‘showstoppers event’ nog voordat HP hem officieel bekend maakte. Inmiddels weten we meer over de tablet dan op dat moment. DE HP Envy x2 is één van de vele geïntroduceerde ‘hybride’ tablets, met keyboard dock.

De HP Envy x2 heeft een HD scherm van 11,6 inch. Hij heeft een resolutie van 1366 x 768. Het is een IPS scherm, gekenmerkt door een goede kijkhoek en helder beeld. De koppeling tussen scherm en toetsenbord vind plaats met behulp van magneten.

De tablet is een dunne, stijlvolle tablet. Hij is slechts 8,5 mm dik en weegt 680 gram. Hij heeft een camera aan voor- en achterzijde, waarbij die laatste foto’s kan maken van 8.0 megapixel.

In de tablet zit een NFC chip verwerkt om op korte afstand te communiceren met randapparatuur. Voor de liefhebber wordt het geluid verzorgd door Beats Audio.

HP heeft de tablet zo dun kunnen maken doordat de belangrijkste aansluitingen in het toetsenbord verwerkt zijn. Aan de zijkant van het toetsenbord zit een SD kaartlezer, HDMI uitgang en een aantal USB poorten. Het toetsenbord heeft een eigen accu, waardoor het docken van de tablet zorgt voor een langere werktijd. De combinatie tablet-toetsenbord weegt ongeveer 1,4 kg.

De HP Envy x2 in de video draait op een Intel Clover Trail processor en heeft een SSD schijf van 64GB. Het is niet duidelijk of dit de definitieve specs zijn of dat er meerdere varianten op de markt komen. Die informatie zal, net als de verkoopprijs, binnenkort bekend worden, aangezien de releasedatum van 26 oktober begint te naderen.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer