Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
30 augustus 2012

Sony Tablet S en Xperia Tablet S krijgen Android Jelly Bean update. Tablet P niet.

sony-updates

Sony pakt groots uit op de IFA 2012. De stand opende twee dagen eerder dan de rest van de beurs, zodat Sony in een ‘eigen’ omgeving diverse tablets en laptops kon introduceren. We vroegen Sony op die stand naar de update plannen voor de nieuw geïntroduceerde Xperia Tablet S en een medewerker liet ons weten dat de tablet op termijn een update naar Android Jelly Bean kan verwachten. Daarnaast is ons gegarandeerd dat deze update ook voor de eerste Tablet S zal worden uitgerold. Tablet P bezitters hebben minder geluk.

De Sony medewerker laat doorschemeren dat het bedrijf geen heil meer ziet in de Portable tablet met de twee schermen. Hij verwacht dat we van de Tablet P niets meer zullen gaan horen. Dat de tablet ooit nog een update zal ontvangen lijkt dus uitgesloten.


De Sony Tablet P is niet geworden wat Sony ervan gehoopt heeft. Voornamelijk de afwezigheid van genoeg kwalitatieve software voor de twee aparte schermen, met haar unieke mogelijheden, is een reden voor het niet voortzetten van dit model. Wanneer verkoopcijfers tegenvallen, wordt het investeren in updates minder interessant. Zeker wanneer de energie in een nieuw model gestoken kan worden.

Helaas bleek het niet mogelijk een datum te noemen voor de Android 4.1 Jelly Bean update voor de Tablet S en Xperia Tablet S.

Volg het overige IFA 2012 nieuws via het IFA nieuwsoverzicht.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Een reactie

  1. Is er merr bekent over de update naar 4.1? En is er een officieel bericht vsn Sony van?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.