Hands-on review: ASUS Vivo Tab met Windows 8 [VIDEO]

0

ASUS heeft (in eerste instantie) twee Vivo tablets gemaakt met Windows 8. Gisteren publiceerden we de ASUS Vivo Tab RT hands-on review. Vandaag is de Windows 8-versie met Intel-chipset aan de beurt, genaamd de ASUS Vivo Tab. In deze review, opgenomen tijdens de IFA 2012 in Berlijn, bekijken we de tablet en het keyboard dock. De behuizing, specificaties en de aansluitopties van de tablet komen aan bod. Hoewel we de software niet zelf mochten bedienen krijgen we toch een goede indruk van het apparaat.

In de tekst en de review video, die je verder op deze pagina vindt, bespreken we niet alle belangrijke specificaties in detail. Een meer gedetailleerde beschrijving van deze Windows 8 tablet van ASUS vind je op de ASUS Vivo Tab specificatie pagina.

De ASUS Vivo Tab lijkt veel op de ASUS Vivo Tab RT. Enkele verschillen zullen we in een later artikel beschrijven, wanneer alle details van beide Windows 8-tablets bekend zijn gemaakt. In ieder geval kunnen we zeggen dat deze Vivo Tab een klein beetje minder dun en wat minder licht is dan de Vivo Tab RT.

Dat komt natuurlijk ook omdat het beeldscherm van de Vivo Tab wat groter is: 11,6 inch vs. 10,1 inch. In de praktijk is deze 1,5 inch verschil duidelijk merkbaar. De ASUS Vivo Tab is hierdoor (en vanwege andere kenmerken) wat beter te gebruiken als productiviteits-tablet.

Een belangrijk verschil is ook de processor. In de Vivo Tab vind je een Intel-processor. De exacte details van deze processor konden de exposanten ons niet mededelen. Wel weten we dat het om een ATOM-chip gaat die zuinig en snel zal worden. We gaan uit van een dual-core processor. In ieder geval heeft de ASUS Vivo Tab geen ventilatoren nodig om het apparaat te koelen.

In onderstaande hands-on review video van deze tablet-pc laten we je de tablet zien en beschrijven we alle opties die aanwezig zijn op het apparaat.

ASUS Vivo Tab hands-on review video

ASUS Vivo Tab hands-on review foto’s

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Windows 8 nieuws en de nieuwste Windows 8 tablets? Schrijf je dan in voor onze Windows 8 tablet nieuwsbrief.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer