Samsung presenteert ATIV smart PC’s

0

Samsung lanceert nogal wat nieuwe toestellen vandaag, tijdens de persconferentie voorafgaande aan de IFA2012. Naast de Samsung Ativ Tab presenteert het bedrijf ook de ATIV Smart PC en ATIV Smart PC Pro. Gelukkig is Samsung weer helemaal de oude na haar nederlaag tegen Apple. ‘Sammy’ laat zich namelijk niet tegenhouden om twee convertible PC’s te lanceren die op het eerste oog niet te onderscheiden zijn van de ASUS Transformer Tablets.

Specificaties

De Smart PC heeft een 11,6 inch scherm en zal uitgerust worden met een ATOM processor, 3G mogelijkheden, 2GB RAM en een HDMI uitgang. De beeldresolutie is 1366 x 768. Hij heeft 128GB opslagruimte en aan de voorzijde vinden we een 8 megapixel camera. Dit geheel moet volgens Samsung 13 uur kunnen draaien op de accu.

De Smart PC Pro heeft eveneens een 11,6 inch (1920 x 1080) scherm en heeft een snellere Intel Core i5 processor, 4GB RAM en 256GB opslagruimte in de vorm van een SSD. Het scherm is een 1080p HD variant en ook deze tablet heeft HDMI-out samen met USB 2.0 en 3.0. Deze specs zorgen voor een minder glorieuze accuduur. De camera is een 5 megapixel variant. Het scherm beschikt over de SuperBright displaytechniek, wat volgens Samsung garant staat voor een extreem heldere weergave.

Windows 7 en 8

De ATIV Smart PC en ATIV Smart PC Pro draaien beide op Windows 8. Gelukkig zijn ze ook compatible met Windows 7, dus mocht je koudwatervrees hebben en nog niet over willen stappen dan is dat mogelijk.

Keyboard dock en S-Pen

Het keyboard dock kan volledig ontkoppeld worden, waarna je een volwaardige tablet overhoudt. Daarnaast wordt er een S-Pen meegeleverd. Deze stylus kennen we van de Galaxy Note serie. De pen kan gebruikt worden om de tablet te bedienen, maar ook om op het apparaat te tekenen en/of te schrijven.

Prijs en beschikbaarheid

Beide Smart PC’s zijn vanaf oktober verkrijgbaar in Nederland. De ATIV Smart PC heeft een adviesprijs van 849 euro, de Pro-variant kost 1299 euro.

Foto’s

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Windows 8 nieuws en de nieuwste Windows 8 tablets? Schrijf je dan in voor onze Windows 8 tablet nieuwsbrief.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer