Google Nexus 7 te koop in Duitsland, Frankrijk, Spanje… toch vanuit de Play Store!

2

Onverwachts is de Google Nexus 7, de eerste Google tablet geproduceerd door ASUS, verschenen in de online Play Store. Leek deze Google tablet in eerste instantie in de verkoop te gaan via derde partijen, in bovenstaande grote EU-landen blijkt dit toch niet het geval te zijn. Verder valt op dat, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet alleen de 16 GB-variant maar ook de goedkopere 8 GB-versie te koop is. Voor 199 euro heb je in die landen al de 7-inch quad-core Android 4.1-tablet in handen. Daarbij krijg je ook nog eens een Play Store voucher ter waarde van 20 euro.

Klanten die de Nexus 7-tablet nu bestellen kunnen ‘m over 3 tot 5 werkdagen verwachten.

Eerdere berichten, overigens onbevestigd, lieten weten dat de Nexus 7 tablet op 3 september naar Europa zal komen. Het kan zijn dat andere landen, zoals Nederland, Italië en Oostenrijk (waar deze berichten ook vandaan kwamen) een weekje later aan de beurt zijn. De enige geruchten voor België, die al wat gedateerd zijn, is een introductie in oktober.

Het goede nieuws is verder dat het zeer waarschijnlijk is dat de 8 GB-variant ook vanaf de start in Nederland te koop zal zijn. Het is onlogisch om de goedkopere variant in sommige EU-landen wel en in andere EU-landen niet te gaan verkopen. Daarnaast wordt het hierdoor wel erg makkelijk voor internationale distributeurs om deze krachtige tablet te importeren naar Nederland, mocht Google besluiten om alleen het 16 GB-model uit te brengen in de lage landen.

Google Nexus 7 specificaties & foto’s
Google Nexus 7 review
Google Nexus 7 (8 GB) prijzen (na lancering)
Google Nexus 7 (16 GB) prijzen (na lancering)
Google Nexus 7 accessoires (1)
Google Nexus 7 accessoires (2)

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4Android 5
  • Schermresolutie 1280 x 800
  • Afmetingen 199 x 120 x 10.5 mm
  • Processor NVIDIA Tegra 3 quad-core processor
  • Gewicht 340 gram
  • Opslagruimte 16 / 32 / 8
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

2 reacties

  1. Heb even met een proxy gekeken en het blijkt dat in duitsland de volledige google play store beschikbaar is. Geen idee of dat zo als was maar er is dus hoop voor ons kikkerlandje 🙂 De 16GB kost 249,00 in de play store.

Reageer