AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
22 augustus 2012
Bron: Uitburo

Uit: nu ook uitgaansinformatie van het Uitburo op Android

Het Uitburo heeft een Android-applicatie uitgebracht, nadat het eerder al een iOS-app heeft gemaakt voor de iPhone. De Uit app is niet geoptimaliseerd voor het grote touchscreen van een tablet maar functioneert prima. Wil je weten wat er te doen is vanavond in Rotterdam? Of welke culturele activiteit voor kinderen kun je aanstaande weekend ondernemen? Voor negen grote Nederlandse steden zijn alle evenementen uit de activiteiten en evenementen die het Uitburo verzameld in een handige app.

De applicatie bevat uitgaansinformatie van Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.


De ontwikkelaar heeft daadwerkelijk gebruik gemaakt van de mogelijkheden van een applicatie. Zo kun je bijvoorbeeld op locatie zoeken naar evenementen. Verder bevat de Android applicatie (en de iOS app) dezelfde informatie als op de website. Zo kun je activiteiten zoeken op genre en op datum via de agenda.

Per activiteit is een korte beschrijving opgenomen. Indien er meerdere voorstellingen of activiteiten binnen één evenement plaatsvinden dan kun je deze handig rangschikken in één overzicht.

Je kunt favoriete culturele of toeristische activiteit opslaan in je persoonlijke agenda zodat je alle informatie in één handig overzicht hebt staan.

Wil je een kaartje kopen voor een evenement, feestje of andere activiteit? Met behulp van je smartphone kun je direct bellen met de desbetreffende kassa. Ook wordt de last-minute informatie weergegeven van alle beschikbare kaartjes met korting.

De applicatie functioneert prima en het aanbod van culturele en toeristische activiteiten is uitgebreid. Wel kan de applicatie voor tablets veel beter geoptimaliseerd worden. De Uit app werkt uitstekend maar visuals en teksten zijn soms niet mooi weergegeven. Ook heeft een groot scherm veel meer opties voor weergave en interactiviteit op een groot scherm die niet uitgebuit worden. De app is dan ook gemaakt voor de smartphone en niet voor een tablet. In onderstaande video zie je een korte uitleg van de Uit applicatie van het Uitburo.

Download hier de Android app.
Download hier de iPhone & iPad app.

Screenshots

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.