Windows RT standaard met ‘Office light’: Office 2013 RT

0

Microsoft’s nieuwe Office pakket zal, net als Windows 8, in twee versies verkrijgbaar zijn. Naast de reguliere Office 2013 komt het bedrijf ook met Office 2013 RT. Zoals de naam al doet vermoeden, is Office 2013 RT geschikt voor tablets met Windows RT. ARM tablets met Windows RT zullen worden uitgerust met een preview-versie van de Office suite. Begin 2013 zal de uiteindelijke versie van het pakket beschikbaar komen.

Om Office 2013 geschikt te maken voor ARM tablets heeft Microsoft een aantal populaire en minder populaire features uit de software verwijderd. Onder andere macro’s, plugins en VBA ondersteuning zullen naar verwachting het eindproduct niet halen. Waarschijnlijk is daarvoor gekozen om de stabiliteit te garanderen en het energiegebruik terug te dringen.

Het is de vraag of deze functies op een tablet gemist zullen worden. De zogenaamde ‘power users’ zullen eerder kiezen voor een Windows tablet, uitgerust met een intel processor. Dergelijke tablets zullen draaien op de reguliere versie van Windows 8.

Het nieuws komt op de dag dat Microsoft de zogenaamde ‘box-art’ van Windows 8 presenteert. Nu weten we dus ook in welke verpakking het besturingssysteem over de toonbank zal gaan.

Windows 8 box-art

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer