Providers: ASUS PadFone niet naar Nederland

7

Slecht nieuws voor geïnteresseerden in de ASUS PadFone en PadStation, de Android smartphone, tablet en netbook-combinatie van het Taiwanese bedrijf. Navraag bij de drie Nederlandse telecomproviders leert ons dat men het innovatieve product van ASUS niet gaat voeren. Ook bij een rondgang bij distributeurs en verkopers van mobiele elektronica in den lande bracht geen goed nieuws over komst van de ASUS Padfone en de ASUS PadStation.

In Taiwan en in Italië wordt de ASUS PadFone al vanaf de lente aangeboden. In het laatstgenoemde land kun je de PadFone en PadStation-combinatie alleen kopen bij Telecom Italia in combinatie met een mobiel abonnement. Eerder meldde ASUS dat de PadFone pas in het derde kwartaal van dit jaar naar Nederland zal brengen.

Deze melding deed ons een rondgang maken bij de drie Nederlandse Telecomproviders.

De PR-afdeling van Vodafone meldt ons desgevraagd:

“Ik kan je nu melden dat Vodafone Nederland de ASUS PadFone niet op de markt gaat brengen.”

T-Mobile antwoord op de vraag of men van plan is om de ASUS PadFone te gaan voeren:

“T-Mobile is dit niet van plan.”

Van KPN hebben we geen officiële reactie mogen ontvangen. Een betrokkene wil wel op anonieme basis wel zeggen dat de opname van de PadFone in het assortiment hoogst onwaarschijnlijk is.

Natuurlijk heeft ASUS nog altijd de optie om de PadFone en de PadStation als losse producten te gaan verkopen. Deze optie lijkt onwaarschijnlijk, aangezien Nederland geen grote markt heeft voor losse smartphones. Het leeuwendeel van de verkopen van prijzige smartphones wordt gedaan in combinatie met een mobiel abonnement bij een provider of bij een van de partners. De verwachte verkoopprijs van de PadFone en PadStation zal tussen de 600 en 700 euro gaan liggen, is onze verwachting.

Navraag bij distributeurs in Nederland en bij verschillende retailers leverde ook geen positief nieuws op. Hoewel de komst van de PadFone niet ontkent wordt zijn er geen signalen opgevangen van de start van de verkoop van de PadFone in Nederland.

In een reactie geeft ASUS Nederland aan:

“Het inderdaad zo dat we nog niet weten of hoe en wanneer de PadFone naar Nederland en of Belgie komt.”

De definitieve versie van de Padfone smartphone, die geplaatst kan worden in de PadStation, werd in februari al getoond op het MWC in Barcelona.

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

7 reacties

 1. padfone bezitter op

  Ik heb een padfone geinporteerd. Nog nooit zoveel possitieve racties gehad op een telefoon/pad/dock en de stylus. Lijkt wel 007. Gisteren met collega naast ipad3 gehad. Doen qua snelheid/foto’s/filmpjes/spellen niets onder voor elkaar en de Asus is sneller met het laden van HD filmpjes op YouTube . Slechte beslissing van de providers, deze telefoon is het helemaal!

 2. In nederland is het veel te veel een telecom mafia , 1 grote kliek van 3 maatschappijen die liever samen afspreken dit mooie product niet aan de man te brengen omdat men liever aparte simkaartjes verkoopt.

  Als NL een goede kartel waakhond had en er dus geen illegale afspraken gemaakt werden , was er alang een maatschappij ingestapt omdat dit product de concurrentie positie vergroot.Maar helaas concurrentie kennen we niet in Nederland.

  In het geheim de klant arm polderen is het credo van de grote 3

 3. Sampie Mozzz op

  Is het mogelijk om een simlockvrije Padfone te importeren met een Nederlandse software? Ik vind Engels ok, maar heb hem toch liever volledig in t Nederlands.

  • expansys heeft een voorbestelling lopen, hen even vragen dus naar de juiste leverdatum.

   its android you stupid 😉 je kan elke taal instellen 🙂

 4. hallo
  kan iemand mij vertellen hoe je zo`n padfoon kan importeren want ik zit er ook op te wachten ga je gewoon naar een site en bestel je de padfoon dan kan je Nederlandse sim kaartje er dan wel in nou ik hoor het wel

  gr David

Reageer