Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
27 juli 2012

Olympische spelen kijken op je iPad of Android tablet

NOS live streams Olympische Spelen (2)

De olympische spelen, Londen 2012, zijn begonnen. Het IOC heeft al aangekondigd dat dit de mobiele of sociale olympische spelen zullen worden. Het mondiale sportevenement zal twee weken lang voor een groot deel via mobiele apparaten gevolgd worden. In dit artikel sommen we de mogelijkheden op om zo goed mogelijk de Spelen te kunnen volgen. Olympische applicaties voor je Android tablet of iPad met statistieken, schema’s, informatie over atleten en landen, medaillespiegels, en natuurlijk live streams van de olympische spelen en handige websites waarin je Uitzending Gemist kunt kijken zoals documentaires, reportages en samenvattingen van de Olympische Spelen.

UPDATE: op dit moment is een meer actueel nieuwsartikel verschenen: Olympische spelen 2014 kijken op je tablet.


Officiële Olympische Spelen applicaties

Als eerste bespreken we de apps van het IOC. De organisatie heeft twee applicaties gemaakt. In de eerste applicatie (London 2012 - Join In) vind je alle informatie over de Spelen zelf in Londen. Het officiële wedstrijdschema van alle sporten is te zien, evenals informatie over alle locaties. Zeker als je naar Londen gaat is de gratis applicatie een must-have. Aan de hand van je GPS-signaal wordt de afstand tot de locatie van het evenement aangegeven. Ook vind je alle huishoudelijke informatie, zoals reis-informatie, en informatie voor toeschouwers over de veiligheid, tickets, de ceremonies en de merchandise. Ook de Paralympics worden behandelt in deze officiële applicatie.

In de tweede applicatie (London 2012 - Results) vind je de informatie over de sporten, de atleten, de nationale ploegen, het sport nieuws en natuurlijk de resultaten, uitslagen en een medaille overzicht. Allemaal in een handig overzicht. Bij beide apps kun je je favoriete sporten of atleten selecteren zodat je ze makkelijk op de voet kunt volgen. Helaas vind je geen video’s in deze IOC applicatie.

Download gratis de IOC London 2012 Join In applicatie: Android, iOS
Download gratis de IOC London 2012 Results applicatie: Android, iOS

Ook het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie (NOC-NSF) hebben een eigen applicatie. De app is gemaakt voor smartphones en oogt daarom niet zo mooi op tablet-pc’s. Het meest interessante is de informatie over de gehele Nederlandse equipe. Alle atleten en ploegen komen aan bod  met interessante informatie en leuke weetjes. Ook het wedstrijdschema per atleet is te volgen via de NOC-applicatie. Je kunt de atleten zelfs via de app aanmoedigen!

Natuurlijk vind je in deze app ook het wedstrijdschema, informatie over de locaties en de resultaten. Maar voor een duidelijk overzicht kun je beter een andere informatiebron gebruiken.

Download gratis de NOC-NSF Olympische Spelen 2012 applicatie: AndroidiOS

BBC

De grootste publieke omroep van Europa pakt natuurlijk groot uit voor het sportevenement in haar eigen hoofdstad. Helaas is de BBC-app van de olympische spelen niet te downloaden voor Nederlandse iPad- en Android-gebruikers. Wel kun je terecht op de Olympische BBC-website met al het nieuws en de laatste resultaten. De streams van de BBC werken niet in Nederland. Sommige onderdelen van de website draaien niet goed op de iPad en op verschillende Android tablets.

NOS

Zoals gebruikelijk pakt ook de NOS groot uit met nieuws, informatie, achtergronden, statistieken, en live streams van de Olympische Spelen. Alle informatie is binnen Nederland te lezen en te bekijken via de NOS website (zet desktop versie aan, of mobiele versie uit) of via de NOS applicatie (iOS, geen Android app). Geïnteresseerden op de Nederlandse Antillen kunnen terecht op de NOS livestream via YouTube.

De website van de NOS is aan te raden voor een handig speelschema waarbij je per dag of per sport alle evenementen kunt zien. Je kunt direcct zien of de NOS de sport live uitzendt via een gratis stream of niet. Ook kun je alle evenementen die nu live worden gestreamed bekijken.

De NOS is in Nederland de grootste leverancier van online streams van de Olympische Spelen. De NOS is dé Nederlandse nieuwszender als het om de Spelen in Londen gaat. In totaal zullen tot 12 livestreams tegelijk te zien zijn zodat je bijna geen sport hoeft te missen! Ook kun je van alle sporten samenvattingen zien, evenals uitzendingen van Studio Sport, Studio Sportzomer, achtergronden, reportages en documentaires.

Overige handige Olympische Spelen applicaties

Let op met het downloaden van apps over de Spelen in Londen. Honderden ontwikkelaars willen profiteren van de media-aandacht van de Spelen. Ook hackers en internetcriminelen maken hier gebruik van. We raden je aan om niet te betalen voor een app, aangezien de beste apps gratis zijn, zoals alle hierboven beschreven apps, websites en (live) streams. Kijk, bij het downloaden van gratis applicaties, goed welke rechten je de ontwikkelaar geeft. Het geven van persoonlijke data is bijvoorbeeld in veel gevallen niet nodig.

Onderstaande applicaties zijn betrouwbaar en zijn volgens ons veilig om te downloaden en bieden je meerwaarde.

Rabobank - Zin in Goud (gratis): AndroidiOS
Eurosport Player: AndroidiOS
NuSport: AndroidiOS

Weet jij nog leuke apps of (mobiele) websites? Laat het weten in de reacties!

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

3 reacties

  1. Heeft iemand een tip hoe ik op de NOS site met een ASUS Transformer Infinity 700 (Android 4.0.x) de andere live streams kan selecteren? Flash enzo is gedownload.

    Ik gebruik de originele browser en heb Chrome ondertussen ook maar ik kan de andere 11 live streams niet selecteren. Bij de ene browser klapt een stream niet open als ik die selecteer en op de andere klapt ie wel open maar start de video niet als ik klik op het starten daarvan. De originele live stream blijft gewoon doorspelen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.