Huawei werkt aan Windows 8 tablet

0

Huawei werkt momenteel aan de MediaPad 10 FHD, een veelbelovende tablet die we eerder al kort bespraken tijdens het MWC 2012. Deze Android tablet zal in oktober in de winkels liggen. Vandaag wordt duidelijk dat Huawei ook werkt aan een broertje van de MediaPad 10. Het bedrijf laat weten een tablet in ontwikkeling te hebben die veel lijkt op de MediaPad 10, maar dan draaiend op Windows 8.

Chengdong Yu, CEO consumentenproducten van Huawei heeft dit laten weten via het Chinese sociale netwerk Weibo. Het is niet duidelijk of de tablet op Windows 8 of Windows RT zal draaien. Dat zal afhankelijk zijn van de processorkeuze van het bedrijf. Een interessante keuze, want de Android versie draait op een eigen quad-core processor. Het is maar de vraag of Windows kan draaien op die processor, of dat Huawei gedwongen wordt om Intel of ARM processoren te verwerken.

We zijn benieuwd naar de verkoopprijs van de Windows 8 tablet, aangezien de Windows licentie niet goedkoop is. Huawei is gewend goedkope producten op de markt te zetten, maar daarbij zouden de licentiekosten wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer