Windows 8 verkrijgbaar op 26 oktober

0

Microsoft heeft zojuist bekend gemaakt dat het nieuwe Windows 8 vanaf vrijdag 26 oktober verkrijgbaar zal zijn. Steven Sinofsky vertelde dit tijdens Microsoft’s jaarlijkse sales meeting. De datum geldt voor zowel upgrades als nieuwe installaties van het besturingssysteem. Er was al langer bekend dat Windows 8 in oktober zou verschijnen, maar niet eerder werd de volledige datum onthuld.

Windows 8 moet Microsoft een plek bieden in de tabletmarkt. Speciaal voor dit doel ontwikkelde het bedrijf uit Redmond de Metro UI. Deze vervanger van het bekende ‘menu Start’ is geoptimaliseerd voor touchscreens en moet Windows aantrekkelijker maken op tablets.

Om ook op ARM processoren gebaseerde tablets te ondersteunen ontwikkelde Microsoft tevens Windows RT. Deze versie van het OS krijgt eigen software en een eigen app-store. De programma’s voor Windows RT zullen niet compatible zijn voor Windows 8 en vice versa. Het is momenteel niet duidelijk of Windows RT ook op 26 oktober beschikbaar zal zijn.

Microsoft heeft veel vertrouwen in Windows 8 en Windows RT. Om te laten zien waartoe de systemen in staat zijn, heeft het bedrijf een eigen tablet-lijn ontwikkeld. De Microsoft Surface tablets zouden ook in oktober op de markt verschijnen. Het is te verwachten dat de release van Windows 8 zal samenvallen met de verzending van de eerste Surface tablets.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer