Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
18 juni 2012
Bron: Kruidvat

Kruidvat Pro-Line Android 4 tablet-pc aanbieding [VIDEO REVIEW]

Kruidvat Pro-Line Android 4.0 tablet aanbieding

Winkelketen Kruidvat heeft een interessante aanbieding. De Pro-Line tablets zijn namelijk flink in prijs verlaagd. Deze Android 4.0 tablet-pc’s zijn verkrijgbaar in twee formaten: 7 inch en 9,7 inch. De kleine variant van deze Kruidvat tablet kost nu nog maar een kleine 100 euro. De variant met het formaat van de iPad moet 150 euro kosten. Normaal zijn we altijd voorzichtig met het publiceren van acties over goedkope tablets, maar als we naar de specificaties kijken dan kan dit een interessante zijn!

De Pro-Line Android-tablets hebben namelijk specificaties die best indrukwekkend zijn te noemen voor een categorie budget-tablet. Natuurlijk kun je geen iPad of A-merk Android-tablet verwachten. Maar dit model willen we toch even toelichten.


Onze bevindingen komen aan de hand van de website en folder van Kruidvat en onderstaande video review die door derden is gemaakt.

7 inch Android 4.0 Pro-Line Tablet PC

  • Beeldscherm: IPS capacitive beeldscherm (1024 × 600 pixels). Het beeldscherm wordt aangeduid als zijnde full HD, maar dat is niet het geval. De tablet zal ongetwijfeld scherpe beelden weer kunnen geven, maar verder dan HD-ready komt deze Kruidvat tablet niet. 1080p HD is met deze resolutie simpelweg niet mogelijk. Een capacitief scherm met IPS is wel goed te noemen.
  • Werkgeheugen: 1 GB DDR3 met 3D accelerator. Indrukwekkend voor deze prijs.
  • Processor: onbekend.
  • Opslag capaciteit: 8 GB + micro SD. Dit is niet zeer uitgebreid, maar voldoende voor de gemiddelde gebruiker. Het geheugen kun je zelf uitbreiden door middel van een microSD-kaart, als je dat nodig zou hebben.
  • Één camera, kwaliteit onbekend.
  • Android 4.0.3 besturingssysteem. Dit is het nieuwste besturingssysteem van Android tot nu toe. Ook is de Google Play Market aanwezig (vergelijkbaar met Apple’s Apps Store) evenals de bekende Google applicaties zoals Gmail, YouTube en Google Maps.
  • WiFi is aanwezig. 3G niet, dus je kunt niet gebruik maken van mobiel internet buiten je draadloze thuisnetwerk.
  • Superdunne aluminium behuizing. Hier kunnen we van afstand helaas niet veel over zeggen. De tablet oogt niet superdun, maar lijkt een gemiddeld formaat te hebben.
  • USB-poort voor connectie met een pc.
  • HDMI-poort om met een HDMI-kabel video’s te streamen naar een tv of andere externe monitor.
  • 2 jaar volledige garantie & service (pick-up & return). Deze service is heel bijzonder te noemen voor zo’n goedkope tablet.
De tablet kun je voor een kleine 100 euro hier kopen.

9,7 inch Android 4.0 Pro-Line Tablet PC

Het 9,7 inch model heeft identieke features, met deze wijzigingen:

  • 1,2 GHz A8 cortex processor. Dat is prima. Waarschijnlijk is het geen dual-core processor.
  • 2 cameras (2,0 megapixel aan de achterzijde, 0,3 megapixel aan de voorzijde). Verwacht hier niet teveel van.
  • 6000Mah accu, wat goed te noemen is voor een budget-tablet.
Ook de 9,7 inch Android tablet van Kruidvat heeft weer 2 jaar pick up and return garantie.

Video review

Stephan Dirks plaatste op YouTube een zelf-gemaakte video review van de Kruidvat Pro-Line tablet. In een rustig tempo laat hij je allerlei features van de tablet zien.

Mooie review Dirk!

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

18 reacties

  1. Dat 7″ ding is een rebrand van een Hyundai A7HD(nee, is geen auto). Wat de 9.7″ ben ik veel te lui om om te zoeken, maar zal ook iets met Allwinner A10 CPU zijn… Overigens kan de 7″ 16:9/10 geen resolutie van 1024×768 hebben, maar 1024×600.

    P.S. Er zijn geen dual-core ARM Cortex A8 processoren. ;)
    P.S.S. De beschrijving van dat videoreview gelezen?

  2. Heb vandaag de 7 inch gekocht. Kan maar 1 advies geven nooit kopen!!!

    Geen enkele populaire app werkt erop, wordfeud, angry birds om maar iets te noemen.

    Google talk zit er niet op en is ook niet te installeren. De back toets reageerd meestal niet en hij loopt continue vast

    Nog een groot minpunt, probeer er geen sd kartje in te steken, die gaat erin en werkt maar hijkan er nooit meer uit!!! Uiteindelijk met een nietje en een schroevendraaier met veel moeite mijn sd kaartje eruit kunnen halen.

    Laat die rommel lekker bij de Kruidvat en koop beter een echt merk die zijn niet veel duurder, de 10 inch heb je al voor 199 van en A merk!

    • Totaal niet mee eens. Vandaag de 9.7″ gekocht en ben dik tevreden. Alles werkt, en snel genoeg. Ook de apps werken gewoon. En hij is nog niet 1x vastgelopen…

      • De 9,7 inch beschikt over de Play Store. De 7 inch versie niet?

        • Heb al 5 keer een bericht proberen te posten maar het wil maar niet verschijnen..

          Poging 6;

          Ja er is een Play Store, maar beperkt en de meest normale apps worden niet ondersteund, skype, facebook, wordfeud, scrabble, angry birds, google talk en nog veel meer…

          Ook de WiFi is zeer onbetrouwbaar en valt continue uit.

          Darrbij scalen foto’s niet juist op het scherm.

          Dan nog het sd kaartje wat je er wel in kan steken maar nooit meer uit krijgt (behalve met een schroevendraaier en geduld).

          Als er beweerd wordt dat alles wel goed draait dan heeft die nog niet geprobeerd een app uit de store te installeren…

      • Welke apps beweer je dat bj jou werken?

      • Wim,

        Over welke Apps heb jij het, normale apps als skype, facebook, wordfeud, scrabble, angry birds, google talk werken NIET.

      • kan je de handleiding ergens in leesbare grootte vinden
        heb die 9.7 ook gekocht maar kan de handleiding niet lezen :-(

        dank u

  3. Mijn moeder heeft deze Tablet gekocht, eerste indruk prima. Het is geen Ipad of samsung, maar voor internetten prima.
    Echter uitzending gemist APP gedownload, geopend echter bij oproepen programma geeft systeem aan: laden laden mislukt, probeer opnieuw.

    weet iemand wat hier aan de hand is? of werkt dit gewoon niet op deze tablet?

  4. Gisteren ook deze tablet (7 inch) gekocht bij het Kruidvat.
    Maar het is een ding van niks.
    Wifi valt steeds uit, normale apps, (zoals meneer/mevrouw de Roodt al zegt) worden niet ondersteund, dus ben nu op zoek naar een vergelijkbare tot ongeveer 300 euro.
    Iemand tips daarvoor?
    En het liefst 1tje waar je ook internet en apps hebt op hebt waar geen wifi is, hoe noem je dat? 3g ofzo? (ja ben nieuw in de tabletwereld)
    Maar goed, Kruidvat hoofdkantoor gebeld en mag m morgen terugbrengen, moet zeggen met wie ik gesproken heb, moet wel hetzelfde filiaal en dan krijg ik mijn geld terug.

    Groetjes,

    Pieter

  5. Ook ik ben nieuw in de tablet wereld een ben nu al enige tijd aan het rondkijken en oriënteren.

    Ik ben op zoek naar een goede budgettablet. En nu lijkt deze wel wat. Gezien de specificaties tov de prijs.
    Al lees ik nu wel slechte ervaringen.

    Bij de blokker hebben ze de Xiron tablet (10″, android 4.0) in de aanbieding.
    Deze is wel iets duurder maar qua specificaties lijkt die wel op de tablet van de kruidvat.

    In hoeverre kan ik deze 2 vergelijken en wat raden jullie me aan?

    Alvast bedankt.

  6. Hier ook iemand die positief is over deze tablet, geweldig beeldscherm trouwens. En voor de rest ook alles oke alleen een super slechte gebruiksaanwijzing er bij. Kan iemand mij vertellen wat de menu knop is als je daar 5 seconden op drukt dan moet de vraag verschijnen power off. Dit is mij nog niet gelukt het ding gaat uiteindelijk vanzelf uit maar is de tablet dan ook echt uit ? Ontvangst wi-fi prima en touchscreen reageert goed. Ook facebook app en andere populaire apps zijn prima te krijgen dus dat vind ik wel vreemd dat anderen beweren het niet te kunnen krijgen. Voor het geld een prima ding en nieuwe dingen moeten even wennen dus niet te snel retour doen.

    • Ik heb de menu knop al gevonden die zit niet op het scherm zelf, het is gewoon de aan/uit knop aan de zijkant die moet je 5 seconden ingedrukt houden en dan komt de vraag wilt u stoppen. Ik ben er echt wel blij mee ik heb ook net videoclips in mijn eigen you tube account bekeken en prima geluid in vergelijking tot mijn laptop.

  7. Ben tevreden met de aankoop. Wat ik me afvraag of er ook een webcam op zit. Weet iemand dit? Of kan ik er anders een losse webcam opzetten? Of kan dat sowieso niet bij een tablet?

  8. Ben tevreden met aankoop. Wat ik me afvraag of er ook een webcam op zit. Weet iemand dit? Of kan ik er anders een losse webcam opzetten? Of kan dat sowieso niet bij een tablet?

  9. Wat mag je verwachten van € 150,-

    Ik ben niet te vreden over de 9.7 “tablet.
    Eergister gekocht….

    Reboot uit zichzelf
    skype lukt niet met installeren
    bij google klapt hij er spontaan uit
    Video’s van leuke sites speelt hij niet
    en bij wifi zoeken reboot het systeem steeds.
    Buiernradar doet vreemd.

    Ga hem vanmiddag terug brengen.

    Gelukkig heb ik al mijn problemen op de uur en minuut gedocumenteerd omdat ik al verwachtte dat dit zou gebeuren…… (helaas eerdere ervaring met goedkope shit, maar dacht dat dit beter zou zijn, omdat er een prijs van € 249 genoemd wordt wat hij echt zou moeten kosten)

    Mijn advies niet kopen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.